НФЛ: Необичан Пробоул, одбране засениле нападе

Екипа Америчке фудбалске конференције био је бољи од Националне фудбалске конференције 20:13 у 67. издању Пробоула.

Остали спортови 30.01.2017 | 13:45
НФЛ: Необичан Пробоул, одбране засениле нападе
Ол-стар меч НФЛ лиге обележио је тајт-енд Канзас Сити Чифса Тревис Келси који је са 35 јарди и ухваћеним тачдауном стигао до МВП признања.

Најбољи дефанзивац меча био је играч Бафало Билса Лоренцо Александер. Меч у Орланду су за разлику од ранијих Пробоул утакмица обележиле такмичарске одбране и меч налик дуелима из регуларног дела сезоне.

Први ТД виђен је тек почетком другог квартала када је Алекс Смит пронашао Дилејнија Вокера за 26 јарди за вођство АФЦ-а. Међутим, осам минута касније Дру Брис баца пас од 47 јарди до Дага Болдвина и НФЦ стиже до изједначења.

АФЦ ипак одлази на одмор са предношћу, а овај пут Енди Далтон је бацио ТД од 23 јарде за Келсија. Средином трећег квартала Џастин Такер погађа филд-гол са 38 јарди и АФЦ повећава предност на 17:7 пред последњу четвртину.

Тачку на победу ове конференције ставља исти играч новим ФГ, овај пут са 31 јарда почетком четвртог периода, а његов конкурент с друге стране Мет Пратер је само ублажио пораз НФЦ-а са филд-головима са 42 и 46 јарди.

Далтон је имао 100 јарди уз по ТД и интерсепшн за АФЦ, Смит је уз ТД скупио 74 јарде, а бацали су још Филип Риверс (59) и Дастин Колквит (7). Док су Келси и Вокер ухватили по ТД, јарде су углавном освајали Ти Вај Хилтон (58), Кајл Јучик (43) и Демаријус Томас (43). Подбацили су тркачи, освојили су свега 31 јард из 19 ношења, највише Џеј Ажаји 18.

Осим Бриса који је скупио 112 јарди, ниједан QБ НФЦ конференције није бацио ТД, али је Кирк Казинс имао највише јарди од свих – 158, док је 52 скупио Дак Прескот. Одел Бекам Џуниор је скупио 93 јарде из шест хватања, једини ухваћени ТД имао је БОлдвин уз 67 јарди, док је 59 изборио Дез Брајант. Нису се прославили ни ранинбекови НФЦ, имали су укупно 45, већину Џордан Хауард (21) и Езикијел Елиот (20).

Тачку на још једну сјајну НФЛ сезону ставиће Њу Ингланд Петриотси и Атланта Фалконси у ноћи између 5. и 6. фебруара у Хјустону, у ЛИ Супербоулу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар