NFL: Neobičan Proboul, odbrane zasenile napade

Ekipa Američke fudbalske konferencije bio je bolji od Nacionalne fudbalske konferencije 20:13 u 67. izdanju Proboula.

Ostali sportovi 30.01.2017 | 13:45
NFL: Neobičan Proboul, odbrane zasenile napade
Ol-star meč NFL lige obeležio je tajt-end Kanzas Siti Čifsa Trevis Kelsi koji je sa 35 jardi i uhvaćenim tačdaunom stigao do MVP priznanja.

Najbolji defanzivac meča bio je igrač Bafalo Bilsa Lorenco Aleksander. Meč u Orlandu su za razliku od ranijih Proboul utakmica obeležile takmičarske odbrane i meč nalik duelima iz regularnog dela sezone.

Prvi TD viđen je tek početkom drugog kvartala kada je Aleks Smit pronašao Dilejnija Vokera za 26 jardi za vođstvo AFC-a. Međutim, osam minuta kasnije Dru Bris baca pas od 47 jardi do Daga Boldvina i NFC stiže do izjednačenja.

AFC ipak odlazi na odmor sa prednošću, a ovaj put Endi Dalton je bacio TD od 23 jarde za Kelsija. Sredinom trećeg kvartala Džastin Taker pogađa fild-gol sa 38 jardi i AFC povećava prednost na 17:7 pred poslednju četvrtinu.

Tačku na pobedu ove konferencije stavlja isti igrač novim FG, ovaj put sa 31 jarda početkom četvrtog perioda, a njegov konkurent s druge strane Met Prater je samo ublažio poraz NFC-a sa fild-golovima sa 42 i 46 jardi.

Dalton je imao 100 jardi uz po TD i intersepšn za AFC, Smit je uz TD skupio 74 jarde, a bacali su još Filip Rivers (59) i Dastin Kolkvit (7). Dok su Kelsi i Voker uhvatili po TD, jarde su uglavnom osvajali Ti Vaj Hilton (58), Kajl Jučik (43) i Demarijus Tomas (43). Podbacili su trkači, osvojili su svega 31 jard iz 19 nošenja, najviše Džej Ažaji 18.

Osim Brisa koji je skupio 112 jardi, nijedan QB NFC konferencije nije bacio TD, ali je Kirk Kazins imao najviše jardi od svih – 158, dok je 52 skupio Dak Preskot. Odel Bekam Džunior je skupio 93 jarde iz šest hvatanja, jedini uhvaćeni TD imao je BOldvin uz 67 jardi, dok je 59 izborio Dez Brajant. Nisu se proslavili ni raninbekovi NFC, imali su ukupno 45, većinu Džordan Hauard (21) i Ezikijel Eliot (20).

Tačku na još jednu sjajnu NFL sezonu staviće Nju Ingland Petriotsi i Atlanta Falkonsi u noći između 5. i 6. februara u Hjustonu, u LI Superboulu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar