Видео - Муслин: Момци су показали против САД-а да вриједе!

Селектор Србије Славољуб Муслин задовољан је игром својих изабраника у ремију са САД 0:0 у Сан Дијегу. 

Фудбал 30.01.2017 | 12:30
Видео - Муслин: Момци су показали против САД-а да вриједе!
"Орлове" су у Калифорнији чинили искључиво фудбалери из клубова Суперлиге Србије, који су одиграли солидно у недељу увече.

"Задовољан сам игром и резултатом, поновићу оно што сам рекао и пре меча, момцима из наше лиге много значе овакве утакмице. Показали су да вреде и да заслужују шансу, а ми само на овај начин можемо да дижемо наш фудбал на један виши ниво и афирмишемо домаћу лигу", рекао је Муслин.

Код играча се видео велики мотив да се докажу, а пропустили су неколико шанси за победу, најбољу у 89. минуту Лазар Јовановић.

"Искрено, мени је то било најважније. Приступ, жеља, дисциплина. Треба да се зна да смо радили само пет дана, а добра ствар је да смо сада имали више времена него пред меч са Катаром (0:3). Видело се на крају да недостаје и снаге, али то је нормално ако се зна да су момци дошли са припрема. И поред тога сваки договор су испоштовали и нема сумње да заслужују честитке за оно што су овде показали", додао је селектор.

Репрезентација Србије коју су чинили фудбалери из Суперлиге ремизирали су са САД 0:0 у Сан Дијегу.

Српска Б селекција је одиграла солидно пред око 20.000 гледалаца у Калифорнији против тима који су чинили играчи из америчке МЛС лиге, предвођени искусним репрезентативцима Џермејном Џоунсом и Џозијем Алтидором.

Након слабог првог полувремена "Орлови" су се разиграли у наставку, контролисали ритам меча и створили неколико солидних прилика, а најбољу је пропустио Лазар Јовановић у 89. минуту.

За разлику од пораза од Катара 3:0 у септембру, суперлигаши су одиграли на значајно вишем нивоу, а у прилог томе иде и чињеница да се селекција САД под вођством Бруса Арине спрема већ три недеље.

Следећи меч Србија игра 24. марта, "Орлови" гостују Грузији у наставку квалификација за Светско првенство 2018.

Погледајте како је изгледао тест у Сан Дијегу:



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар