Video - Muslin: Momci su pokazali protiv SAD-a da vrijede!

Selektor Srbije Slavoljub Muslin zadovoljan je igrom svojih izabranika u remiju sa SAD 0:0 u San Dijegu. 

Fudbal 30.01.2017 | 12:30
Video - Muslin: Momci su pokazali protiv SAD-a da vrijede!
"Orlove" su u Kaliforniji činili isključivo fudbaleri iz klubova Superlige Srbije, koji su odigrali solidno u nedelju uveče.

"Zadovoljan sam igrom i rezultatom, ponoviću ono što sam rekao i pre meča, momcima iz naše lige mnogo znače ovakve utakmice. Pokazali su da vrede i da zaslužuju šansu, a mi samo na ovaj način možemo da dižemo naš fudbal na jedan viši nivo i afirmišemo domaću ligu", rekao je Muslin.

Kod igrača se video veliki motiv da se dokažu, a propustili su nekoliko šansi za pobedu, najbolju u 89. minutu Lazar Jovanović.

"Iskreno, meni je to bilo najvažnije. Pristup, želja, disciplina. Treba da se zna da smo radili samo pet dana, a dobra stvar je da smo sada imali više vremena nego pred meč sa Katarom (0:3). Videlo se na kraju da nedostaje i snage, ali to je normalno ako se zna da su momci došli sa priprema. I pored toga svaki dogovor su ispoštovali i nema sumnje da zaslužuju čestitke za ono što su ovde pokazali", dodao je selektor.

Reprezentacija Srbije koju su činili fudbaleri iz Superlige remizirali su sa SAD 0:0 u San Dijegu.

Srpska B selekcija je odigrala solidno pred oko 20.000 gledalaca u Kaliforniji protiv tima koji su činili igrači iz američke MLS lige, predvođeni iskusnim reprezentativcima Džermejnom Džounsom i Džozijem Altidorom.

Nakon slabog prvog poluvremena "Orlovi" su se razigrali u nastavku, kontrolisali ritam meča i stvorili nekoliko solidnih prilika, a najbolju je propustio Lazar Jovanović u 89. minutu.

Za razliku od poraza od Katara 3:0 u septembru, superligaši su odigrali na značajno višem nivou, a u prilog tome ide i činjenica da se selekcija SAD pod vođstvom Brusa Arine sprema već tri nedelje.

Sledeći meč Srbija igra 24. marta, "Orlovi" gostuju Gruziji u nastavku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018.

Pogledajte kako je izgledao test u San Dijegu:



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar