СП - рукомет: Карабатић МВП, Лазаров опет најбољи стријелац!

Француски репрезентативац Никола Карабатић проглашен је за најкориснијег играча (МВП) Светског првенства.

Остали спортови 30.01.2017 | 12:45
СП - рукомет: Карабатић МВП, Лазаров опет најбољи стријелац!
Карабатић је предводио Француску до шесте титуле шампиона планете, четврте на последњих пет такмичења, са 31 голом, а заблистао је посебно у финалу против Норвешке са шест.

"Поносан сам на овај тим. Желели смо да наставимо серију успеха. Ово је била велика победа, навијачи су били сјајни, сви смо препуни емоција", рекао је Карабатић.

У међувремену, македонски рукометаш Кирил Лазаров ушао је у историју светских првенстава као једини играч који је био најбољи стрелац на два турнира.

Иако је Македонија заустављена у осмини финала, Лазаров је успео да буде најефикаснији играч СП у Француској са 50 голова на шест утакмица.

Он је претходне титулу најбољег стрелца СП понео 2009. године у Хрватској када је на седам мечева постигао рекордна 92 поготка. Осим тога, Лазаров је био и најбољи стрелац Европског првенства у Србији 2012. са 61 голом.

Иако има 36 година, није немогуће да Лазарова видимо и за две године на турниру који ће заједно организовати Данска и Немачка.

Титулу првака света одбранила је Француска, победом над Норвешком 33:26 у финалу у париском Берсију. Бронзу је освојила Словенија победом над Хрватском 31:30.

Најбољу екипу СП 2017. чине:
голман Венсан Герар (Француска)
лево крило Џери Толбринг (Шведска)
леви бек Санер Сагосен (Норвешка)
среди бек Домагој Дувњак (Хрватска)
десни бек Недим Ремили (Француска)
десно крило Кристијан Бјорнсен (Норвешка)
питов Бјарте Митхол (Норвешка)

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар