SP - rukomet: Karabatić MVP, Lazarov opet najbolji strijelac!

Francuski reprezentativac Nikola Karabatić proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) Svetskog prvenstva.

Ostali sportovi 30.01.2017 | 12:45
SP - rukomet: Karabatić MVP, Lazarov opet najbolji strijelac!
Karabatić je predvodio Francusku do šeste titule šampiona planete, četvrte na poslednjih pet takmičenja, sa 31 golom, a zablistao je posebno u finalu protiv Norveške sa šest.

"Ponosan sam na ovaj tim. Želeli smo da nastavimo seriju uspeha. Ovo je bila velika pobeda, navijači su bili sjajni, svi smo prepuni emocija", rekao je Karabatić.

U međuvremenu, makedonski rukometaš Kiril Lazarov ušao je u istoriju svetskih prvenstava kao jedini igrač koji je bio najbolji strelac na dva turnira.

Iako je Makedonija zaustavljena u osmini finala, Lazarov je uspeo da bude najefikasniji igrač SP u Francuskoj sa 50 golova na šest utakmica.

On je prethodne titulu najboljeg strelca SP poneo 2009. godine u Hrvatskoj kada je na sedam mečeva postigao rekordna 92 pogotka. Osim toga, Lazarov je bio i najbolji strelac Evropskog prvenstva u Srbiji 2012. sa 61 golom.

Iako ima 36 godina, nije nemoguće da Lazarova vidimo i za dve godine na turniru koji će zajedno organizovati Danska i Nemačka.

Titulu prvaka sveta odbranila je Francuska, pobedom nad Norveškom 33:26 u finalu u pariskom Bersiju. Bronzu je osvojila Slovenija pobedom nad Hrvatskom 31:30.

Najbolju ekipu SP 2017. čine:
golman Vensan Gerar (Francuska)
levo krilo Džeri Tolbring (Švedska)
levi bek Saner Sagosen (Norveška)
sredi bek Domagoj Duvnjak (Hrvatska)
desni bek Nedim Remili (Francuska)
desno krilo Kristijan Bjornsen (Norveška)
pitov Bjarte Mithol (Norveška)

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar