Кинеска офанзива - газде Интера због пасоша купују клубове у Белгији и Португалији!

Жил Висенте и Мускрон на радару...

Фудбал 30.01.2017 | 17:00
Кинеска офанзива - газде Интера због пасоша купују клубове у Белгији и Португалији!
Морало је време да протекне. Да нове газде испеглају Интерове књиге како би се усагласиле са Уефиним строгим прописима у финансијском фер плеју. Недељама већ медији на Апенинима пишу о томе како је компанија Сунинг успела у томе и како се од лета очекује много агресивнији наступ на тржишту. Међутим, тек сада се испоставља да Кинези нису пикирали само играче, већ и целе клубове.

Неразури су, наиме, наводно већ купили Мускрон, а Газета дело Спорт пише да су се намерили и на португалски Жил Висенте. Тек да подсетимо, Сунинг је у Кини власник и Ђенгсуа.

Зашто Мускрон? Зато што играчи ван Европске уније држављанство Белгије добијају после само три године становања у тој земљи, док је у већини других држава петогодишњи боравак минимум који се захтева. Иначе, Мускрон је одавно под патронатом утицајног менаџера Пинија Захавија, који је наводно пристао да за 9.000.000 евра прода 90 одсто клупских акција.

Зашто Жил Висенте? Зато што је Португалија пета по снази лига Европе и тешко да има бољих места на којима би млади играчи могли да се кале за Серију А. Додуше, тим се тренутно такмичи у другој лиги, пошто је још 2006. избачен из елите због тога што је прекршио прописе када је доводио нападача из Анголе Матеуса. У међувремену је жалба уродила плодом, па је Фудбалском савезу Португалије наложено да као одштету Жил Висентеу исплати чак 10.000.000 евра и врати га у Примеиру.

Интер се грана…

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар