Kineska ofanziva - gazde Intera zbog pasoša kupuju klubove u Belgiji i Portugaliji!

Žil Visente i Muskron na radaru...

Fudbal 30.01.2017 | 17:00
Kineska ofanziva - gazde Intera zbog pasoša kupuju klubove u Belgiji i Portugaliji!
Moralo je vreme da protekne. Da nove gazde ispeglaju Interove knjige kako bi se usaglasile sa Uefinim strogim propisima u finansijskom fer pleju. Nedeljama već mediji na Apeninima pišu o tome kako je kompanija Suning uspela u tome i kako se od leta očekuje mnogo agresivniji nastup na tržištu. Međutim, tek sada se ispostavlja da Kinezi nisu pikirali samo igrače, već i cele klubove.

Nerazuri su, naime, navodno već kupili Muskron, a Gazeta delo Sport piše da su se namerili i na portugalski Žil Visente. Tek da podsetimo, Suning je u Kini vlasnik i Đengsua.

Zašto Muskron? Zato što igrači van Evropske unije državljanstvo Belgije dobijaju posle samo tri godine stanovanja u toj zemlji, dok je u većini drugih država petogodišnji boravak minimum koji se zahteva. Inače, Muskron je odavno pod patronatom uticajnog menadžera Pinija Zahavija, koji je navodno pristao da za 9.000.000 evra proda 90 odsto klupskih akcija.

Zašto Žil Visente? Zato što je Portugalija peta po snazi liga Evrope i teško da ima boljih mesta na kojima bi mladi igrači mogli da se kale za Seriju A. Doduše, tim se trenutno takmiči u drugoj ligi, pošto je još 2006. izbačen iz elite zbog toga što je prekršio propise kada je dovodio napadača iz Angole Mateusa. U međuvremenu je žalba urodila plodom, pa je Fudbalskom savezu Portugalije naloženo da kao odštetu Žil Visenteu isplati čak 10.000.000 evra i vrati ga u Primeiru.

Inter se grana…

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar