Лестер и Слимани на испиту: Тијанђин плаћа 45.000.000, годишња плата - 18.300.000 евра!

Могу ли Лисице да кажу - НЕ?!

Фудбал 30.01.2017 | 16:00
Лестер и Слимани на испиту: Тијанђин плаћа 45.000.000, годишња плата - 18.300.000 евра!
Откако су откључана врата фудбалске пијаце ове зиме кинески клубови доминирају баснословним понудама које шаљу на адресе практично свих европских клубова. Међутим, Тијанђин Кванђијан који са клупе предводи Фабио Канаваро баш нема среће да пронађе снажног нападача, за кога не штеде новац. 

Додуше, избор некадашњег италијанског штопера прилично је озбиљан - од Единсона Каванија, преко Радамела Фалкаоа, Дијега Косте и Николе Калинића... Од свега што се тражило кинески састав засад је успео да обезбеди само потпис Алешандра Пата, који се налази на медицинским прегледима у Кини и ускоро би требало да потпише уносан уговор. 

Али, то није довољно. Зато је Тијанђин, у самом финишу, кренуо по потпис Ислама Слиманија из Лестера и поново нуди „куле и градове“. 

Тачније, према информацијама добро обавештеног Скај Спорта - 45.000.000 евра само за обештећење. А онда још и 18.300.000 евра годишњу плату, што је готово 352.000 евра седмично! Додуше, бруто, без одузимања пореза. 

Али, Лестер, а посебно Слимани налазе се на великом испиту. Алжирски центарфор засад нема толико лошу сезону, јер је на 18 утакмица прибележио седам голова. Али, од човека за кога је Лестер издвојио рекордних 30.000.000 евра очекивало се много више. Зато и јесу обе стране пред озбиљним изазовом. Лестер би могао да заради озбиљну суму новца и евентуално отвори место Леонарду Уљои, који и овако нема минутажу у првом тиму и зато је незадовољан. Или, Лестер би зарадио довољно новца да у последњих неколико дана прелазног рока обезбеди бар један велики потпис. 

С друге стране Слимани је изјављивао да му је долазак у Премијер лигу одувек био сан. Ал, како се није снашао досад могао би да крене путем новца и обезбеди се за цео живот. Јер, сада зарађује вишеструко мање пара. 

Извор: моззартспорт 

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар