Lester i Slimani na ispitu: Tijanđin plaća 45.000.000, godišnja plata - 18.300.000 evra!

Mogu li Lisice da kažu - NE?!

Fudbal 30.01.2017 | 16:00
Lester i Slimani na ispitu: Tijanđin plaća 45.000.000, godišnja plata - 18.300.000 evra!
Otkako su otključana vrata fudbalske pijace ove zime kineski klubovi dominiraju basnoslovnim ponudama koje šalju na adrese praktično svih evropskih klubova. Međutim, Tijanđin Kvanđijan koji sa klupe predvodi Fabio Kanavaro baš nema sreće da pronađe snažnog napadača, za koga ne štede novac. 

Doduše, izbor nekadašnjeg italijanskog štopera prilično je ozbiljan - od Edinsona Kavanija, preko Radamela Falkaoa, Dijega Koste i Nikole Kalinića... Od svega što se tražilo kineski sastav zasad je uspeo da obezbedi samo potpis Alešandra Pata, koji se nalazi na medicinskim pregledima u Kini i uskoro bi trebalo da potpiše unosan ugovor. 

Ali, to nije dovoljno. Zato je Tijanđin, u samom finišu, krenuo po potpis Islama Slimanija iz Lestera i ponovo nudi „kule i gradove“. 

Tačnije, prema informacijama dobro obaveštenog Skaj Sporta - 45.000.000 evra samo za obeštećenje. A onda još i 18.300.000 evra godišnju platu, što je gotovo 352.000 evra sedmično! Doduše, bruto, bez oduzimanja poreza. 

Ali, Lester, a posebno Slimani nalaze se na velikom ispitu. Alžirski centarfor zasad nema toliko lošu sezonu, jer je na 18 utakmica pribeležio sedam golova. Ali, od čoveka za koga je Lester izdvojio rekordnih 30.000.000 evra očekivalo se mnogo više. Zato i jesu obe strane pred ozbiljnim izazovom. Lester bi mogao da zaradi ozbiljnu sumu novca i eventualno otvori mesto Leonardu Uljoi, koji i ovako nema minutažu u prvom timu i zato je nezadovoljan. Ili, Lester bi zaradio dovoljno novca da u poslednjih nekoliko dana prelaznog roka obezbedi bar jedan veliki potpis. 

S druge strane Slimani je izjavljivao da mu je dolazak u Premijer ligu oduvek bio san. Al, kako se nije snašao dosad mogao bi da krene putem novca i obezbedi se za ceo život. Jer, sada zarađuje višestruko manje para. 

Izvor: mozzartsport 

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar