Интервју - Ненад Миљеновић: Враћам се кући, немам шта да доказујем Партизану!

"Било је доста саиграча који су прижељкивали и Лудвигзбург (а-ха-ха). Тачно је да сам ја желео Партизан, али искрено, могли смо и лакше да прођемо на жребу".

Кошарка 31.01.2017 | 15:15
Интервју - Ненад Миљеновић: Враћам се кући, немам шта да доказујем Партизану!
Вољом жреба, уз помоћ легендарног Дина Рађа који је мешао куглице, екипа Партизана за противника у првој рунди плеј-офа Лиге шампиона донела је братски клуб, солунски ПАОК. Али није то једина “копча“ ове сезоне између два црно-бела тима.

Други заједнички именилац је и плејмејкер Ненад Миљеновић који је летос потписао за солунски клуб изборио се за своје место под сунцем у том граду.

“Партизан је био најјачи ривал којег смо могли да добијемо. Драго ми је што се враћам кући, ово ће ми бити први пут да у дресу страног тима играм против неког српског клуба. Ужелео сам се утакмица у хали Пионир и атмосфере које праве навијачи“, рекао је Миљеновић на почетку разговора за МОЗЗАРТ Спорт.

Појавила се на друштвеним мрежама и једна занимљива фотографија из свлачиониоце ПАОК-а на којој се види за кога су играчи солунског клуба „навијали“ на жребу.

“Па није баш то тако испало, било је доста саиграча који су прижељкивали и Лудвигзбург (а-ха-ха). Тачно је да сам ја желео Партизан, али искрено, могли смо и лакше да прођемо на жребу. Биће то дуел два добра ривала и надам се квалитетним утакмицама“.

И ту Миљеновић ставља тачку, односно запету када су у питању дуели са Партизаном, јер каже, сада имају важније ствари у солунском клубу.

“Нас до дуела са Партизаном чекају две веома важне утакмице у грчком првенству, против Колососа и Ариса и ако добијемо бићемо близу четвртог места што би заиста био велики успех. Због тога нам је још рано да размишљамо о ономе што нас чека против Партизана“.

Мала предност београдских црно-белих, према речима 23-годишњег плејмејкера, могла би да буде чињеница да реванш меч играју у хали Пионир.

“Партизан игра реванш код куће што може да буде мала предност, мада некад домаћи терен и није адут више. Има још времена, не бих баш да прогнозирам ко је фаворит у овом двомечу.“

Очекивано, Миљеновић је добро упознат са квалитетима Партизана и доста тога похвалног рекао је о наредном ривалу у Лиги шампиона.

“Познајем екипу Партизана, са већином сам играо што у сениорској конкуренцији, што у млађим категоријама. Ове сезона Партизан игра добро, други је у АБА лиги што је одличан резултат, лако је изборио и пласман у други круг Лиге шампиона. Играју добру одбрану, а носиоци игре су Величковић, Хечер и Бирчевић. Ради се о одличној екипи без неких суперзвезда, Џикић је то све веома добро сложио“.

Миљеновић је својевремено провео у Партизану пола сезоне и то у јесен 2011. године пре него што су га црно-бели прво послали на позајмицу у Мегу, а онда и раскинули уговор. Каже да не размишља о томе да би сада требало нешто да доказује против Партизана.

“Давно је то било. Од одласка из Партизана сам прошао доста тога, немам мотивацију у том смислу. Нисам ни био толико дуго у Партизану. Ипак, признајем, недостаје ми Пионир ужелео сам се српске кошаркашке атмосфере“.

Додатну драж предстојећим окршајима у Лиги шампиона је чињеница да навијачи Партизана и ПАОК-а да ова два клуба, пре свега због навијача, на неки начин имају братски однос.

“Свакако нас чекају два спектакла, Солун је близу, верујем да ће много Гробара доћи у Грчку, као и да ће навијачи ПАОК-а у великом броју допутовати у Београд. Ипак су то два братска клуба, на трибинама ће атмосфера бити пријатељска, а на терену мора да буде такмичарски, па нека победи бољи“.

Солунски Двоглави орао не игра лоше у последње време, али Миљеновић истиче да се екипа, стицајем околности још уиграва.

“Ми смо довели двојицу нових играча недавно и они се још уигравају. Јасно је да ће нам бити потребно неко време да све то дође на своје. Са друге стране, успели су у одлучујућој утакмици да у гостима добијемо Вентспилс са 30 разлике“.

Миљеновић у досадашњем току сезоне у дресу ПАОК-а просечно бележи 7,5 поена и 3,8 асистенција по утакмици.

“У принципу сам задовољан својим играма, имао сам неке проблеме са повредама, али решавам то. ПАОК гура добро на оба фронта. Нама ће четврто место у шампионату бити велики успех, јер велики ривал и главни конкурент, Арис, има дупло већи буџет“.

Миљеновић са ПАОК-ом има уговор до краја сезоне, а додаје да још није размишљао о продужетку сарадње. Каже, прво да се испуне циљеви, па онда прича о останку у Солуну. На том путу стоји му и Партизан, али емоције оставља по страни. Ипак, видећемо како ће му бити када истрчи на терен хале Пионир.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар