Intervju - Nenad Miljenović: Vraćam se kući, nemam šta da dokazujem Partizanu!

"Bilo je dosta saigrača koji su priželjkivali i Ludvigzburg (a-ha-ha). Tačno je da sam ja želeo Partizan, ali iskreno, mogli smo i lakše da prođemo na žrebu".

Košarka 31.01.2017 | 15:15
Intervju - Nenad Miljenović: Vraćam se kući, nemam šta da dokazujem Partizanu!
Voljom žreba, uz pomoć legendarnog Dina Rađa koji je mešao kuglice, ekipa Partizana za protivnika u prvoj rundi plej-ofa Lige šampiona donela je bratski klub, solunski PAOK. Ali nije to jedina “kopča“ ove sezone između dva crno-bela tima.

Drugi zajednički imenilac je i plejmejker Nenad Miljenović koji je letos potpisao za solunski klub izborio se za svoje mesto pod suncem u tom gradu.

“Partizan je bio najjači rival kojeg smo mogli da dobijemo. Drago mi je što se vraćam kući, ovo će mi biti prvi put da u dresu stranog tima igram protiv nekog srpskog kluba. Uželeo sam se utakmica u hali Pionir i atmosfere koje prave navijači“, rekao je Miljenović na početku razgovora za MOZZART Sport.

Pojavila se na društvenim mrežama i jedna zanimljiva fotografija iz svlačionioce PAOK-a na kojoj se vidi za koga su igrači solunskog kluba „navijali“ na žrebu.

“Pa nije baš to tako ispalo, bilo je dosta saigrača koji su priželjkivali i Ludvigzburg (a-ha-ha). Tačno je da sam ja želeo Partizan, ali iskreno, mogli smo i lakše da prođemo na žrebu. Biće to duel dva dobra rivala i nadam se kvalitetnim utakmicama“.

I tu Miljenović stavlja tačku, odnosno zapetu kada su u pitanju dueli sa Partizanom, jer kaže, sada imaju važnije stvari u solunskom klubu.

“Nas do duela sa Partizanom čekaju dve veoma važne utakmice u grčkom prvenstvu, protiv Kolososa i Arisa i ako dobijemo bićemo blizu četvrtog mesta što bi zaista bio veliki uspeh. Zbog toga nam je još rano da razmišljamo o onome što nas čeka protiv Partizana“.

Mala prednost beogradskih crno-belih, prema rečima 23-godišnjeg plejmejkera, mogla bi da bude činjenica da revanš meč igraju u hali Pionir.

“Partizan igra revanš kod kuće što može da bude mala prednost, mada nekad domaći teren i nije adut više. Ima još vremena, ne bih baš da prognoziram ko je favorit u ovom dvomeču.“

Očekivano, Miljenović je dobro upoznat sa kvalitetima Partizana i dosta toga pohvalnog rekao je o narednom rivalu u Ligi šampiona.

“Poznajem ekipu Partizana, sa većinom sam igrao što u seniorskoj konkurenciji, što u mlađim kategorijama. Ove sezona Partizan igra dobro, drugi je u ABA ligi što je odličan rezultat, lako je izborio i plasman u drugi krug Lige šampiona. Igraju dobru odbranu, a nosioci igre su Veličković, Hečer i Birčević. Radi se o odličnoj ekipi bez nekih superzvezda, Džikić je to sve veoma dobro složio“.

Miljenović je svojevremeno proveo u Partizanu pola sezone i to u jesen 2011. godine pre nego što su ga crno-beli prvo poslali na pozajmicu u Megu, a onda i raskinuli ugovor. Kaže da ne razmišlja o tome da bi sada trebalo nešto da dokazuje protiv Partizana.

“Davno je to bilo. Od odlaska iz Partizana sam prošao dosta toga, nemam motivaciju u tom smislu. Nisam ni bio toliko dugo u Partizanu. Ipak, priznajem, nedostaje mi Pionir uželeo sam se srpske košarkaške atmosfere“.

Dodatnu draž predstojećim okršajima u Ligi šampiona je činjenica da navijači Partizana i PAOK-a da ova dva kluba, pre svega zbog navijača, na neki način imaju bratski odnos.

“Svakako nas čekaju dva spektakla, Solun je blizu, verujem da će mnogo Grobara doći u Grčku, kao i da će navijači PAOK-a u velikom broju doputovati u Beograd. Ipak su to dva bratska kluba, na tribinama će atmosfera biti prijateljska, a na terenu mora da bude takmičarski, pa neka pobedi bolji“.

Solunski Dvoglavi orao ne igra loše u poslednje vreme, ali Miljenović ističe da se ekipa, sticajem okolnosti još uigrava.

“Mi smo doveli dvojicu novih igrača nedavno i oni se još uigravaju. Jasno je da će nam biti potrebno neko vreme da sve to dođe na svoje. Sa druge strane, uspeli su u odlučujućoj utakmici da u gostima dobijemo Ventspils sa 30 razlike“.

Miljenović u dosadašnjem toku sezone u dresu PAOK-a prosečno beleži 7,5 poena i 3,8 asistencija po utakmici.

“U principu sam zadovoljan svojim igrama, imao sam neke probleme sa povredama, ali rešavam to. PAOK gura dobro na oba fronta. Nama će četvrto mesto u šampionatu biti veliki uspeh, jer veliki rival i glavni konkurent, Aris, ima duplo veći budžet“.

Miljenović sa PAOK-om ima ugovor do kraja sezone, a dodaje da još nije razmišljao o produžetku saradnje. Kaže, prvo da se ispune ciljevi, pa onda priča o ostanku u Solunu. Na tom putu stoji mu i Partizan, ali emocije ostavlja po strani. Ipak, videćemo kako će mu biti kada istrči na teren hale Pionir.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar