АБА: Цедевита - Игокеа, најава...

Игокеа: Немамо шта да изгубимо у Загребу! Кошаркашки Игокее одиграће растерећено против Цедевите и покушати да изненаде фаворизованог ривала у суботњој утакмици 20. кола АБА лиге.  Муса: Игокеа је добра, али... Млади кошаркаш Цедевите и репрезентативац Босне и Херцеговине Џанан Муса увјерен је у побједу над Игокеом у 20. колу АБА лиге (субота, 21.00).

Кошарка 28.01.2017 | 12:15
АБА: Цедевита - Игокеа, најава...
Шампион Босне и Херцеговине иде на ноге једној од најбољих екипа у регионалном такмичењу, Цедевити коју никад није побиједио у Загребу.

Александровчанима никако не иде у судару са загребачким тимом, досад су успјели само једном да надиграју Цедевиту у 11 међусобних утакмица и то у Лакташима.

Прошли пут у седмом колу "игоси" су против Загрепчана прошли као "боси по трњу", а и налазе се у негативној серији од три везана неуспјеха.

"Ово је трећа, изузетно тешка утакмица у низу, гостујемо код Цедевите која спада међу најквалитетније тимове у лиги. И у првом дијелу сезоне пред нашу утакмицу су поражени од Крке, а добро је познато како су одиграли овдје у Лакташима када су нам нанијели тежак пораз. Ми смо након дуже времена одрадили тренинг са свим играчима, а за Цедевиту се спремамо као за сваког другог противника. Знамо да су посложени на свим позицијама и тешко је играти против њих, не само нама, него и много јачим екипама. Ми немамо шта да изгубимо и покушаћемо у растерећеној партији пружити што бољи резултат", рекао је тренер Игокее Драган Бајић.

Кошаркаш првака БиХ Драшко Албијанић такође је свјестан снаге загребачке екипе, али и вјерује да уколико се пружи и најмања шанса за изненађење, Александровчани је неће пропустити.

"Врло тешка утакмица прије свега јер се ради о одличној екипи Цедевити. Имали смо много проблема током цијеле седмице са повредама, али смо упркос томе настојали да се што боље припремимо. Поушаћемо да изађемо и дамо максимум на терену и уколико се укаже нека прилика за побједу покушаћемо да је искористимо. Они имају одличне играче на свим позицијама, посебно испод коша где доминирају Миро Билан и Мирза Бегић, спољна линија такође је веома добра и заиста их је тешко затворити на прави начин".

Цедевита је трећа на табели регионалног такмичења са скором 13-6, док су "игоси" на седмој позицији са омјером 9-10.

Загрепчани су у Лакташима славили убједљиву побједу (84:69) у седмом колу, али послије три неуспјеха у свим такмичењима дочекују првака БиХ.

"Имали смо малу кризу три узастопна пораза, али вјерујем да смо то ријешили игром и побједом против Албе у Еврокупу. Надам се да ћемо поново ући у побједнички колосијек почевши од суботе. Показали смо у Лакташима да смо квалитетнија екипа од Игокее али то не треба ништа да значи. Недавном утакмицом против Црвене звезде, Александровчани су доказали су да су добра екипа али вјерујем да ћемо бити прави и у Дому спортова уписати нове битне бодове", рекао је Муса, а пренио званични сајт Цедевите.

И тренер хрватског клуба Вељко Мршић, који ће на раполагању у суботњем мечу имати све играче, позвао је на опрез против изабраника Драгана Бајића.

"Против свакога се може играти али против свакога се може и изгубити. Увијек требамо бити максимално фокусирани уз максималну енергију и бити тим", рекао је Мршић и додао да се нада новој серији побједа.

"Надам се да ћемо након утакмице и побједе против Албе ухватити добар ритам и уписати нови низ тријумфа. Немамо сада толико путовања као што смо имали у првом дијелу јануара па очекујем да будемо бољи из утакмице у утакмицу, а да најбољи будемо када буде најбитније. Када се буду дијелили трофеји".

Цедевита је трећа на табели регионалног такмичења са скором 13-6, док су "игоси" на седмој позицији са омјером 9-10.

На страни Загрепчана је и чињеница да првак БиХ има изузетно негативан међусобни омјер (10:1) и да никад у историји није савладао Цедевиту у престоницу Хрватске.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар