ABA: Cedevita - Igokea, najava...

Igokea: Nemamo šta da izgubimo u Zagrebu! Košarkaški Igokee odigraće rasterećeno protiv Cedevite i pokušati da iznenade favorizovanog rivala u subotnjoj utakmici 20. kola ABA lige.  Musa: Igokea je dobra, ali... Mladi košarkaš Cedevite i reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa uvjeren je u pobjedu nad Igokeom u 20. kolu ABA lige (subota, 21.00).

Košarka 28.01.2017 | 12:15
ABA: Cedevita - Igokea, najava...
Šampion Bosne i Hercegovine ide na noge jednoj od najboljih ekipa u regionalnom takmičenju, Cedeviti koju nikad nije pobijedio u Zagrebu.

Aleksandrovčanima nikako ne ide u sudaru sa zagrebačkim timom, dosad su uspjeli samo jednom da nadigraju Cedevitu u 11 međusobnih utakmica i to u Laktašima.

Prošli put u sedmom kolu "igosi" su protiv Zagrepčana prošli kao "bosi po trnju", a i nalaze se u negativnoj seriji od tri vezana neuspjeha.

"Ovo je treća, izuzetno teška utakmica u nizu, gostujemo kod Cedevite koja spada među najkvalitetnije timove u ligi. I u prvom dijelu sezone pred našu utakmicu su poraženi od Krke, a dobro je poznato kako su odigrali ovdje u Laktašima kada su nam nanijeli težak poraz. Mi smo nakon duže vremena odradili trening sa svim igračima, a za Cedevitu se spremamo kao za svakog drugog protivnika. Znamo da su posloženi na svim pozicijama i teško je igrati protiv njih, ne samo nama, nego i mnogo jačim ekipama. Mi nemamo šta da izgubimo i pokušaćemo u rasterećenoj partiji pružiti što bolji rezultat", rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

Košarkaš prvaka BiH Draško Albijanić takođe je svjestan snage zagrebačke ekipe, ali i vjeruje da ukoliko se pruži i najmanja šansa za iznenađenje, Aleksandrovčani je neće propustiti.

"Vrlo teška utakmica prije svega jer se radi o odličnoj ekipi Cedeviti. Imali smo mnogo problema tokom cijele sedmice sa povredama, ali smo uprkos tome nastojali da se što bolje pripremimo. Poušaćemo da izađemo i damo maksimum na terenu i ukoliko se ukaže neka prilika za pobjedu pokušaćemo da je iskoristimo. Oni imaju odlične igrače na svim pozicijama, posebno ispod koša gde dominiraju Miro Bilan i Mirza Begić, spoljna linija takođe je veoma dobra i zaista ih je teško zatvoriti na pravi način".

Cedevita je treća na tabeli regionalnog takmičenja sa skorom 13-6, dok su "igosi" na sedmoj poziciji sa omjerom 9-10.

Zagrepčani su u Laktašima slavili ubjedljivu pobjedu (84:69) u sedmom kolu, ali poslije tri neuspjeha u svim takmičenjima dočekuju prvaka BiH.

"Imali smo malu krizu tri uzastopna poraza, ali vjerujem da smo to riješili igrom i pobjedom protiv Albe u Evrokupu. Nadam se da ćemo ponovo ući u pobjednički kolosijek počevši od subote. Pokazali smo u Laktašima da smo kvalitetnija ekipa od Igokee ali to ne treba ništa da znači. Nedavnom utakmicom protiv Crvene zvezde, Aleksandrovčani su dokazali su da su dobra ekipa ali vjerujem da ćemo biti pravi i u Domu sportova upisati nove bitne bodove", rekao je Musa, a prenio zvanični sajt Cedevite.

I trener hrvatskog kluba Veljko Mršić, koji će na rapolaganju u subotnjem meču imati sve igrače, pozvao je na oprez protiv izabranika Dragana Bajića.

"Protiv svakoga se može igrati ali protiv svakoga se može i izgubiti. Uvijek trebamo biti maksimalno fokusirani uz maksimalnu energiju i biti tim", rekao je Mršić i dodao da se nada novoj seriji pobjeda.

"Nadam se da ćemo nakon utakmice i pobjede protiv Albe uhvatiti dobar ritam i upisati novi niz trijumfa. Nemamo sada toliko putovanja kao što smo imali u prvom dijelu januara pa očekujem da budemo bolji iz utakmice u utakmicu, a da najbolji budemo kada bude najbitnije. Kada se budu dijelili trofeji".

Cedevita je treća na tabeli regionalnog takmičenja sa skorom 13-6, dok su "igosi" na sedmoj poziciji sa omjerom 9-10.

Na strani Zagrepčana je i činjenica da prvak BiH ima izuzetno negativan međusobni omjer (10:1) i da nikad u istoriji nije savladao Cedevitu u prestonicu Hrvatske.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar