Наш је Бранко бољи од ЛеБрона: Нереално је!

Кошаркаш Црвене звезде Бранко Лазић рекао је да екипа није очекивала да ће остварити седам узастопних победа у Евролиги.

Кошарка 27.01.2017 | 17:15
Наш је Бранко бољи од ЛеБрона: Нереално је!
Он је додао да је најбитније да су црвено-бели циклус од пет утакмица за 11 дана завршили победом против Панатинаикоса.

"Низ стварно делује нереално. Нисмо очекивали да ћемо направити овакав низ, а чак смо и лако долазили до победа. Синоћ је била тешка утакмица због путовања и свега што смо прошли. Најбитније је да смо извукли из себе максмимум и овај циклус завршили на најбољи начин", рекао је Лазић новинарима у свлачионици после утакмице.

Кошаркаши Звезде победили су јуче увече у Београду Панатинакос са 72:66 у 20. колу Евролиге и тако остварили седми узастопни тријумф у најјачем европском такмичењу. Лазић, медјутим, није желео да прогнозира докле ће трајати серија победа.

"Сазнаћете до кад траје низ - када будемо изгубили. Нас сада чека дан одмора, па се спремамо да наставимо низ успеха, чека нас Морнар. Морамо да размишљамо тако, не можемо да мислимо о неколико месеци у напред. Тако се понашамо од почетка сезоне, идемо од утакмице до утакмице и баш зато смо и направили овај низ успеха, јер нисмо размишљали о Топ 8 или нечем другом, већ о сваком наредном изазову", рекао је један од кључних Звездиних играча у одбрани.

Црвено-бели одлично су почели утакмицу, повели су са 16:0, али је ПАО успео да се врати, а чак и да преокрене у трећој четвртини и на почетку последње деонице.

"Направили смо на почетку 16:0. Нереално је било, зато су нас и стигли тако брзо. Нису они лоша екипа, састављени су од сјајних играча, који имају велике амбиције ове сезоне у Европи. Одржали смо концетрацију до краја и најважније да смо смирени били, направили добре одбране и привели меч крају на прави начин", рекао је Лазић.

Навијачи су после меча Лазићу поклонили транспарент с натписом"Наш је Бранко јачи од Леброна", а чак су му и доделили надимак "ЛеБранко".

"Хвала навијачима. Поредјење са Леброном је нереално", рекао је бек Звезде.

Његов саиграч Дион Томпсон казао је да је у синоћњем дуелу било најбитније остварити победу, а не јурити разлику којом је Панатинаикос тријумфовао у Атини, када су црвено-бели поражени са 59:70.

"Најважнија је победа, није битна разлика, поготово против тешког ривала као што је ПАО. Одлично смо почели меч, повели смо 16:0, али су се они вратили. Сјајан су тим и утакмица није готово после пет минута. Вратили су се у меч, борба се распламсала и на крају смо успели да победимо", рекао је Томпсон.

Амерички кошаркаш, који је недавно дошао из Галатасараја, у последње време има све већу минутажу у црвено-белом дресу.

"Лепо је бити на паркету и драго ми је што помажем тиму. Било је тешко борити се са Бурусисом, једним од јачих центара", казао је 28-годишњи кошаркаш.

Томпсона је на синоћњој утакмици у хали "Александар Николић" бодрила и супруга, која му је, према његовим речима, била "додатна подршка".

Звезда после 20 утакмица у Евролиги заузима пето место са 12 тријумфа и осам пораза, док је Панатинаикос седми са 11 тријумфа и девет пораза.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар