Naš je Branko bolji od LeBrona: Nerealno je!

Košarkaš Crvene zvezde Branko Lazić rekao je da ekipa nije očekivala da će ostvariti sedam uzastopnih pobeda u Evroligi.

Košarka 27.01.2017 | 17:15
Naš je Branko bolji od LeBrona: Nerealno je!
On je dodao da je najbitnije da su crveno-beli ciklus od pet utakmica za 11 dana završili pobedom protiv Panatinaikosa.

"Niz stvarno deluje nerealno. Nismo očekivali da ćemo napraviti ovakav niz, a čak smo i lako dolazili do pobeda. Sinoć je bila teška utakmica zbog putovanja i svega što smo prošli. Najbitnije je da smo izvukli iz sebe maksmimum i ovaj ciklus završili na najbolji način", rekao je Lazić novinarima u svlačionici posle utakmice.

Košarkaši Zvezde pobedili su juče uveče u Beogradu Panatinakos sa 72:66 u 20. kolu Evrolige i tako ostvarili sedmi uzastopni trijumf u najjačem evropskom takmičenju. Lazić, medjutim, nije želeo da prognozira dokle će trajati serija pobeda.

"Saznaćete do kad traje niz - kada budemo izgubili. Nas sada čeka dan odmora, pa se spremamo da nastavimo niz uspeha, čeka nas Mornar. Moramo da razmišljamo tako, ne možemo da mislimo o nekoliko meseci u napred. Tako se ponašamo od početka sezone, idemo od utakmice do utakmice i baš zato smo i napravili ovaj niz uspeha, jer nismo razmišljali o Top 8 ili nečem drugom, već o svakom narednom izazovu", rekao je jedan od ključnih Zvezdinih igrača u odbrani.

Crveno-beli odlično su počeli utakmicu, poveli su sa 16:0, ali je PAO uspeo da se vrati, a čak i da preokrene u trećoj četvrtini i na početku poslednje deonice.

"Napravili smo na početku 16:0. Nerealno je bilo, zato su nas i stigli tako brzo. Nisu oni loša ekipa, sastavljeni su od sjajnih igrača, koji imaju velike ambicije ove sezone u Evropi. Održali smo koncetraciju do kraja i najvažnije da smo smireni bili, napravili dobre odbrane i priveli meč kraju na pravi način", rekao je Lazić.

Navijači su posle meča Laziću poklonili transparent s natpisom"Naš je Branko jači od Lebrona", a čak su mu i dodelili nadimak "LeBranko".

"Hvala navijačima. Poredjenje sa Lebronom je nerealno", rekao je bek Zvezde.

Njegov saigrač Dion Tompson kazao je da je u sinoćnjem duelu bilo najbitnije ostvariti pobedu, a ne juriti razliku kojom je Panatinaikos trijumfovao u Atini, kada su crveno-beli poraženi sa 59:70.

"Najvažnija je pobeda, nije bitna razlika, pogotovo protiv teškog rivala kao što je PAO. Odlično smo počeli meč, poveli smo 16:0, ali su se oni vratili. Sjajan su tim i utakmica nije gotovo posle pet minuta. Vratili su se u meč, borba se rasplamsala i na kraju smo uspeli da pobedimo", rekao je Tompson.

Američki košarkaš, koji je nedavno došao iz Galatasaraja, u poslednje vreme ima sve veću minutažu u crveno-belom dresu.

"Lepo je biti na parketu i drago mi je što pomažem timu. Bilo je teško boriti se sa Burusisom, jednim od jačih centara", kazao je 28-godišnji košarkaš.

Tompsona je na sinoćnjoj utakmici u hali "Aleksandar Nikolić" bodrila i supruga, koja mu je, prema njegovim rečima, bila "dodatna podrška".

Zvezda posle 20 utakmica u Evroligi zauzima peto mesto sa 12 trijumfa i osam poraza, dok je Panatinaikos sedmi sa 11 trijumfa i devet poraza.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar