Баш нам жуте Ламборгини але у Ф1 фале!

Ништа у арсеналу италијанске ковнице спортских возила није серијско па ни одлука о уласку у најбржи циркус која би могла темељно да промени изглед садашњег Ф1 грида.

Остали спортови 31.01.2017 | 10:45
Баш нам жуте Ламборгини але у Ф1 фале!
Неће бити да ћемо и после Бернија наставити „путем Еклстона“! Пар дана, и све се мења у најбржем спорту, да би на послетку стигла вест да и Ламборгини размишља о уласку у најбржи спорт. Делује да су либералнији ставови нових власника почели да дају и опипљиве резултате.

Ништа везано за вест из Ламборгинија није из такозваних поузданих, или непроверених извора. Кратко и јасно, ову информацију је у јавност изнео Стефано Доменикали, извршни директор Ламборгинија.

„Ауто - мото спорт је одувек био превише важан за Ламборгхини да би заобилазио ову тему. Ако се садашња платформа Ф1 такмичења промени и компанија остане снажна и стабилна ја сам апсолутно за Формулу 1“, тврди Доменикали који је подсећања ради на место извршног директора Ламборгинија дошао преко позиције шефујуће личности у Ф1 Скудерији.

На питање када ће Италијани заиста и ући у велику трку, Доменикали одговара опрезно, уз свест да је Ламоборгини био поприлично запажен лиферант мотора за Ф1 екипе 80-тих година...

„Велика су то улагања иако сам лично веома везан за тај спорт. Да бисмо ушли у Формулу 1 морамо бити конкрентни са најјачим екипама“, рекао је Доменикали, а пошто нови власници најбржег циркуса чине све да се такмичење врати изворним вредностима, односно општој конкурентности, чеини се да дан уласка Ламоргинија у Формулу 1 и није тако далек.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар