Baš nam žute Lamborgini ale u F1 fale!

Ništa u arsenalu italijanske kovnice sportskih vozila nije serijsko pa ni odluka o ulasku u najbrži cirkus koja bi mogla temeljno da promeni izgled sadašnjeg F1 grida.

Ostali sportovi 31.01.2017 | 10:45
Baš nam žute Lamborgini ale u F1 fale!
Neće biti da ćemo i posle Bernija nastaviti „putem Eklstona“! Par dana, i sve se menja u najbržem sportu, da bi na posletku stigla vest da i Lamborgini razmišlja o ulasku u najbrži sport. Deluje da su liberalniji stavovi novih vlasnika počeli da daju i opipljive rezultate.

Ništa vezano za vest iz Lamborginija nije iz takozvanih pouzdanih, ili neproverenih izvora. Kratko i jasno, ovu informaciju je u javnost izneo Stefano Domenikali, izvršni direktor Lamborginija.

„Auto - moto sport je oduvek bio previše važan za Lamborghini da bi zaobilazio ovu temu. Ako se sadašnja platforma F1 takmičenja promeni i kompanija ostane snažna i stabilna ja sam apsolutno za Formulu 1“, tvrdi Domenikali koji je podsećanja radi na mesto izvršnog direktora Lamborginija došao preko pozicije šefujuće ličnosti u F1 Skuderiji.

Na pitanje kada će Italijani zaista i ući u veliku trku, Domenikali odgovara oprezno, uz svest da je Lamoborgini bio poprilično zapažen liferant motora za F1 ekipe 80-tih godina...

„Velika su to ulaganja iako sam lično veoma vezan za taj sport. Da bismo ušli u Formulu 1 moramo biti konkrentni sa najjačim ekipama“, rekao je Domenikali, a pošto novi vlasnici najbržeg cirkusa čine sve da se takmičenje vrati izvornim vrednostima, odnosno opštoj konkurentnosti, čeini se da dan ulaska Lamorginija u Formulu 1 i nije tako dalek.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar