Кредит за здравство и будуће генерације

Министар здравља Драган Богданић потписао је уговор за набавку опреме за 16 домова здравља у Српској. Пројекат опремања Домова здравља финансира се дијелом из кредита.

Република Српска 25.01.2017 | 21:59
Кредит за здравство и будуће генерације
Без кредита се у Републици Српској очигледно не може урадити ништа. Здравствени сектор није изузетак и већ постоји неколико великих кредитних пакета Републике Српске за здравство.

Најпознатији су они за изградњу, проширење и опремање Клиничког центра у Бањалуци. Кредитима се дијелом финансира и изградња и опремање локалних домова здравља. Ти кредити не улазе у дуговања здравства Српске, већ су дугови буџета, објашњава министар Драган Богданић.

Занимљиво, готово сви кредити су уз велики грејс период од пет, седам или чак десет година.

У опозицији тврде да Влада подиже кредите уз велики грејс период, јер не жели да она враћа кредите, већ да то остави у наслијеђе као проблем некој будућој власти.

Министарство здравља у међувремену је потписало уговор о испоруци медицинске опреме за 16 домова здравља у Српској. Ријеч је о дијелу пројекта Јачање здравственог сектора вриједног 1,1 милион марака, а који се дијелом такође финансира из кредитних средстава.

(БН телевизија)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Драган

25.01.2017 21:27

Проблем дуга здравства од милијарду КМ ће ријешавати на 2 начина: нови кредити, послови са Проинтером.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЦХТУНГ ДИЦХТУНГ

26.01.2017 12:17

Син Игор испред свих...то је "златно дијете"...штедња у Хyпо, послови са Проинтером, вочњак...мали је чудо, све обави телефоном.

Name

Паре на сунце

25.01.2017 21:28

Три гранта дугујете јавној установи дому за дјецу и омладину без родитељског старања 'Рада Врањесевиц" Бања Лука. То је износ који сте им дужни за девет мјесеци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Докле

25.01.2017 22:43

Хоће ли опремити већ једном те домове здравља после рата их нон стоп из године у годину опремају и никад краја,ко да зидају скадар на Бојани! Тешко прање пара!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

25.01.2017 23:10

Дуг за будуће генерације

ОДГОВОРИТЕ
Name

перспектива

26.01.2017 05:46

Бојим се да це се до тада будуца генерација иселити из БиХ, ха, ха..

Name

План

26.01.2017 08:08

Има довољно емиграната за населити.

Name

ДЕ ГОТХИА

25.01.2017 23:42

ОДЛИЧНО МИНИСТРЕ БОГДАНЋУ !!! У СВАКОЈ МЈЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ ПО ЈЕДНА НОВА ОПШТА БОЛНИЦА ОД 50.000 КВАДРАТА, А У СВАКОМ КВАРТУ И ЗАСЕОКУ ПО ЈЕДНА АМБУЛАНТА ОД 700 КВАДРАТА. ГРАЂЕВИНЦИ РАДЕ И ГРАДЕ, А МЕДИЦИНСКА ОПРЕМА СЕ ГОМИЛА И ТРУНЕ, БУКВАЛНО НЕРАСПАКОВАНА.... АЛИ НИЈЕ ВАЖНО - БИТНО ЈЕ ДА СЕ ГРАДИ И ДА СЕ РОБА НАБАВЉА - ГАЗДЕ ЗА ТО ЧАСТЕ ВЛАСТ ПОШТЕНО И ДО 30%, АЛИ НЕКА, ОНИ СЕ ЛАКО ПОРАВНАЈУ АСТРОНОМСКОМ ФАКТУРОМ. А КВАЛИФИКОВАНО МЕДИЦИНСКО ОСОБЉЕ, ОНО И НЕ ТРЕБА ОВОЈ ВЛАСТИ ЈЕР ОД ЊИХ НЕМА КОРИСТИ - А ОНИ СЕ ЈОШ И СТАЛНО НЕШТО БУНЕ И ТРАЖЕ ПЛАТЕ, ДОПРИНОСЕ, А НЕЋЕ И ДА ОД ПЛАТЕ ДАЈУ НИКАКВУ "ПИНКУ" ЗА ДОБРО НАСЕГ ШЕФА. ИПАК БИО СИ ДОБАР МИНИСТРЕ, ПА СИ ИМ ДАО СЛОБОДУ ИЗБОРА ДА СЛОБОДНО ОТИМАЈУ ОД НАРОДА, А АКО НЕЋЕ, Е ОНДА ИМ ВЛАСТ НЕ БРАНИ ДА ИДУ У МРСКУ ЕВРОПСКУ УНИЈУ ДА РАДЕ... ЈЕР ОВДЕ ОНИ И НИСУ ОД КОРИСТИ.... ДАКЛЕ, НАШ МИНИСТАР НЕУМОРНО ГРАДИ И ОПРЕМА, АЛИ НИКАКО ДА ДОНЕСЕ ПЛАН МРЕЖЕ ЗДРАВСТВЕНИХ УСТАНОВА КОЈ ЈЕ ТРЕБАО ДОНИЈЕТИ ЈОС ПРИЈЕ ГОДИНУ ДАНА - АЛИ НЕЋЕ ЧОВЈЕК НИКОГА ДА УВРИЈЕДИ И ДА НЕКОМ НЕ ДАЈ БОЖЕ УКИНЕ КВАДРАТЕ И МОГУЋНОСТ НЕОГРАНИЧЕНОГ ЗАПОСЉАВАЊА ПАРТИЈСКИХ ЈУРИСНИКА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хиперион

26.01.2017 08:21

Ста цес их опремати по стампац да пису упутнице и висе им опреме не треба

ОДГОВОРИТЕ