Kredit za zdravstvo i buduće generacije

Ministar zdravlja Dragan Bogdanić potpisao je ugovor za nabavku opreme za 16 domova zdravlja u Srpskoj. Projekat opremanja Domova zdravlja finansira se dijelom iz kredita.

Republika Srpska 25.01.2017 | 21:59
Kredit za zdravstvo i buduće generacije
Bez kredita se u Republici Srpskoj očigledno ne može uraditi ništa. Zdravstveni sektor nije izuzetak i već postoji nekoliko velikih kreditnih paketa Republike Srpske za zdravstvo.

Najpoznatiji su oni za izgradnju, proširenje i opremanje Kliničkog centra u Banjaluci. Kreditima se dijelom finansira i izgradnja i opremanje lokalnih domova zdravlja. Ti krediti ne ulaze u dugovanja zdravstva Srpske, već su dugovi budžeta, objašnjava ministar Dragan Bogdanić.

Zanimljivo, gotovo svi krediti su uz veliki grejs period od pet, sedam ili čak deset godina.

U opoziciji tvrde da Vlada podiže kredite uz veliki grejs period, jer ne želi da ona vraća kredite, već da to ostavi u naslijeđe kao problem nekoj budućoj vlasti.

Ministarstvo zdravlja u međuvremenu je potpisalo ugovor o isporuci medicinske opreme za 16 domova zdravlja u Srpskoj. Riječ je o dijelu projekta Jačanje zdravstvenog sektora vrijednog 1,1 milion maraka, a koji se dijelom takođe finansira iz kreditnih sredstava.

(BN televizija)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Dragan

25.01.2017 21:27

Problem duga zdravstva od milijardu KM će riješavati na 2 načina: novi krediti, poslovi sa Prointerom.

ODGOVORITE
Name

ACHTUNG DICHTUNG

26.01.2017 12:17

Sin Igor ispred svih...to je "zlatno dijete"...štednja u Hypo, poslovi sa Prointerom, vočnjak...mali je čudo, sve obavi telefonom.

Name

Pare na sunce

25.01.2017 21:28

Tri granta dugujete javnoj ustanovi domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja 'Rada Vranjesevic" Banja Luka. To je iznos koji ste im dužni za devet mjeseci.

ODGOVORITE
Name

Dokle

25.01.2017 22:43

Hoće li opremiti već jednom te domove zdravlja posle rata ih non stop iz godine u godinu opremaju i nikad kraja,ko da zidaju skadar na Bojani! Teško pranje para!!!

ODGOVORITE
Name

Brod

25.01.2017 23:10

Dug za buduće generacije

ODGOVORITE
Name

perspektiva

26.01.2017 05:46

Bojim se da ce se do tada buduca generacija iseliti iz BiH, ha, ha..

Name

Plan

26.01.2017 08:08

Ima dovoljno emigranata za naseliti.

Name

DE GOTHIA

25.01.2017 23:42

ODLIČNO MINISTRE BOGDANĆU !!! U SVAKOJ MJESNOJ ZAJEDNICI PO JEDNA NOVA OPŠTA BOLNICA OD 50.000 KVADRATA, A U SVAKOM KVARTU I ZASEOKU PO JEDNA AMBULANTA OD 700 KVADRATA. GRAĐEVINCI RADE I GRADE, A MEDICINSKA OPREMA SE GOMILA I TRUNE, BUKVALNO NERASPAKOVANA.... ALI NIJE VAŽNO - BITNO JE DA SE GRADI I DA SE ROBA NABAVLJA - GAZDE ZA TO ČASTE VLAST POŠTENO I DO 30%, ALI NEKA, ONI SE LAKO PORAVNAJU ASTRONOMSKOM FAKTUROM. A KVALIFIKOVANO MEDICINSKO OSOBLJE, ONO I NE TREBA OVOJ VLASTI JER OD NJIH NEMA KORISTI - A ONI SE JOŠ I STALNO NEŠTO BUNE I TRAŽE PLATE, DOPRINOSE, A NEĆE I DA OD PLATE DAJU NIKAKVU "PINKU" ZA DOBRO NASEG ŠEFA. IPAK BIO SI DOBAR MINISTRE, PA SI IM DAO SLOBODU IZBORA DA SLOBODNO OTIMAJU OD NARODA, A AKO NEĆE, E ONDA IM VLAST NE BRANI DA IDU U MRSKU EVROPSKU UNIJU DA RADE... JER OVDE ONI I NISU OD KORISTI.... DAKLE, NAŠ MINISTAR NEUMORNO GRADI I OPREMA, ALI NIKAKO DA DONESE PLAN MREŽE ZDRAVSTVENIH USTANOVA KOJ JE TREBAO DONIJETI JOS PRIJE GODINU DANA - ALI NEĆE ČOVJEK NIKOGA DA UVRIJEDI I DA NEKOM NE DAJ BOŽE UKINE KVADRATE I MOGUĆNOST NEOGRANIČENOG ZAPOSLJAVANJA PARTIJSKIH JURISNIKA!!!

ODGOVORITE
Name

Hiperion

26.01.2017 08:21

Sta ces ih opremati po stampac da pisu uputnice i vise im opreme ne treba

ODGOVORITE