Годишњица смрти Николе Кољевића

У оквиру обиљежавања двадесет година од трагичне смрти професора Николе Кољевића, на бањалучком гробљу "Свети Пантелија", служен је парастос у помен на првог демократски изабраног члана Предсједништва БиХ из реда српског народа, првог предсједника Удружења књижевника Републике Српске, те угледног сарајевског професора и педагога.

Република Српска 25.01.2017 | 21:00
Годишњица смрти Николе Кољевића
На почетку обиљежавања, одржана је конференција за новинаре на којој се обратила и Богдана Кољевић, ћерка Николе Кољевића.

Осим што је био први члан Предсједништва БиХ из реда српског народа, Кољевић је био и први предсједник Удружења књижевника Републике Српске.



У оквиру обиљежавања, откривена је и спомен-плоча.

Асоцијација "Ствараоци Републике Српске" и град Бањалука организоваће ове године низ манифестација посвећених сјећању на Николу Кољевића.

(БН телевизија)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

гађанин и борац

25.01.2017 23:17

Да се код нас срба више питао интелектуалац, хуманиста и човјек добре нарави какав је био професор Кољевић од овог плитког, приградског и лукавог ситносопственика М.Крајишника. и да су комшије нам хрвати и муслимани у својим редовима имали људи као професор Кољевић, неби ми колективно насјели на ту будалаштину 92 и поубијали се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.01.2017 08:40

Да је...,Да су... Можда рата неби ни било.

Name

Љубомир

26.01.2017 03:24

Нико не прица ко је убио Кољевица

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Љубомир

26.01.2017 09:34

Истина је да се тог дана нешто ''чудно'' десило у једној соби у малом дому хотела ''Панорама''. И све прође без велике ''халабуке'', као да је отишао обичан човјек. У праву си ако код тебе постоји сумња, јер је и нама који смо били тог дана у објекту и око објекта, све било сумњиво.

Name

лијан

26.01.2017 08:40

Цаст покојном Кољевицу!!!а овим сто су се окупили неби коментарисао!?

ОДГОВОРИТЕ