Godišnjica smrti Nikole Koljevića

U okviru obilježavanja dvadeset godina od tragične smrti profesora Nikole Koljevića, na banjalučkom groblju "Sveti Pantelija", služen je parastos u pomen na prvog demokratski izabranog člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, prvog predsjednika Udruženja književnika Republike Srpske, te uglednog sarajevskog profesora i pedagoga.

Republika Srpska 25.01.2017 | 21:00
Godišnjica smrti Nikole Koljevića
Na početku obilježavanja, održana je konferencija za novinare na kojoj se obratila i Bogdana Koljević, ćerka Nikole Koljevića.

Osim što je bio prvi član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, Koljević je bio i prvi predsjednik Udruženja književnika Republike Srpske.



U okviru obilježavanja, otkrivena je i spomen-ploča.

Asocijacija "Stvaraoci Republike Srpske" i grad Banjaluka organizovaće ove godine niz manifestacija posvećenih sjećanju na Nikolu Koljevića.

(BN televizija)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

gađanin i borac

25.01.2017 23:17

Da se kod nas srba više pitao intelektualac, humanista i čovjek dobre naravi kakav je bio profesor Koljević od ovog plitkog, prigradskog i lukavog sitnosopstvenika M.Krajišnika. i da su komšije nam hrvati i muslimani u svojim redovima imali ljudi kao profesor Koljević, nebi mi kolektivno nasjeli na tu budalaštinu 92 i poubijali se.

ODGOVORITE
Name

Re

26.01.2017 08:40

Da je...,Da su... Možda rata nebi ni bilo.

Name

Ljubomir

26.01.2017 03:24

Niko ne prica ko je ubio Koljevica

ODGOVORITE
Name

re Ljubomir

26.01.2017 09:34

Istina je da se tog dana nešto ''čudno'' desilo u jednoj sobi u malom domu hotela ''Panorama''. I sve prođe bez velike ''halabuke'', kao da je otišao običan čovjek. U pravu si ako kod tebe postoji sumnja, jer je i nama koji smo bili tog dana u objektu i oko objekta, sve bilo sumnjivo.

Name

lijan

26.01.2017 08:40

Cast pokojnom Koljevicu!!!a ovim sto su se okupili nebi komentarisao!?

ODGOVORITE