Неће као Едегор: "Нови Златан" у Борусији умјесто у Реалу!

Борусија Дортмунд довела је у своје редове младог шведског фудбалера Александера Исака.

Фудбал 24.01.2017 | 18:00
Неће као Едегор: "Нови Златан" у Борусији умјесто у Реалу!
Немачки клуб је победио у трци са Реал Мадридом за 17-годишњег фудбалера који је, како пишу медији, из АИК-а стигао за 10 милиона евра, иако детаљи трансфера нису званично саопштени.

Мадриђани су желели да доведу Исака, ког медији већ називају „новим Ибрахимовићем“, али је Швеђанин изабрао Борусију, с обзиром да Реал не може да региструје играче до лета.

Исак ће постати пунолетан тек у септембру, па се чека и посебно одобрење ФИФА.

„Исак је веома талентован нападач ког су многи европски клубови желели да доведу. Срећни смо што је изабрао Борусију Дортмун. Обе стране верују да је направљен одличан потез“, рекао је спортски директор клуба Михаел Цорк за клупски сајт.

Исак и његови саветници су приликом одлучивања између Борусије и Реала, у обзир узимали и пример младог Едегора који је са 16 година потписао за „краљевски клуб“ али је добио само једну прилику после чега је прослеђен на позајмицу у Холандију.

Исак је постигао 10 голова на 24 наступа за АИК у прошлој сезони, укључујући и два поготка на дербију са Јургорденом за свој 17. рођендан. Он је такође постао и најмлађи фудбалер који је постигао погодак за репрезентацију Шведске на мечу са Словачком, оборивши рекорд стар 105 година.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар