Neće kao Edegor: "Novi Zlatan" u Borusiji umjesto u Realu!

Borusija Dortmund dovela je u svoje redove mladog švedskog fudbalera Aleksandera Isaka.

Fudbal 24.01.2017 | 18:00
Neće kao Edegor: "Novi Zlatan" u Borusiji umjesto u Realu!
Nemački klub je pobedio u trci sa Real Madridom za 17-godišnjeg fudbalera koji je, kako pišu mediji, iz AIK-a stigao za 10 miliona evra, iako detalji transfera nisu zvanično saopšteni.

Madriđani su želeli da dovedu Isaka, kog mediji već nazivaju „novim Ibrahimovićem“, ali je Šveđanin izabrao Borusiju, s obzirom da Real ne može da registruje igrače do leta.

Isak će postati punoletan tek u septembru, pa se čeka i posebno odobrenje FIFA.

„Isak je veoma talentovan napadač kog su mnogi evropski klubovi želeli da dovedu. Srećni smo što je izabrao Borusiju Dortmun. Obe strane veruju da je napravljen odličan potez“, rekao je sportski direktor kluba Mihael Cork za klupski sajt.

Isak i njegovi savetnici su prilikom odlučivanja između Borusije i Reala, u obzir uzimali i primer mladog Edegora koji je sa 16 godina potpisao za „kraljevski klub“ ali je dobio samo jednu priliku posle čega je prosleđen na pozajmicu u Holandiju.

Isak je postigao 10 golova na 24 nastupa za AIK u prošloj sezoni, uključujući i dva pogotka na derbiju sa Jurgordenom za svoj 17. rođendan. On je takođe postao i najmlađi fudbaler koji je postigao pogodak za reprezentaciju Švedske na meču sa Slovačkom, oborivši rekord star 105 godina.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar