Принц преузима дужности краљице

Британски принц Вилијам напушта посао пилота хеликоптера хитне медицинске службе како би могао да се посвети службеним дужностима које ће у пуном радном времену обављати уместо своје баке, краљице Елизабете Друге.

Свијет 22.01.2017 | 10:08
Принц преузима дужности краљице
То је у пчетак саопштио његов кабинет, преноси Хина. Наводи се да ће се Вилијам (35), други у реду за преузимање британске круне иза свог оца принца Чарлса, такође са породицом преселити у Лондон из њиховог садашњег дома у Норфолку, на истоку Енглеске.

"У војсци сам стекао искуства која ће ми бити драгоцена за цели живот и помоћи ми у обављању краљевских дужности у будућим деценијама", рекао је принц Вилијам.

Наводи се да је Вилијам служио у британским оружаним снагама од 2006. до 2013, а од недавно је радио као пилот хеликоптера за потрагу и спасавање. Његов кабинет је саопштио да ће принц на лето напустити посао и са супругом Кејт и њихово двоје деце Џорџом (3) и Шарлот (1) преселиће се из виле Анмер хол, која се налази у склопу краљичиног поседа Сандрингем у Норфолку, у палату Кенсингтон, њихову службену лондонску резиденцију.

Хина наводи да је краљица Елизабета Друга, која је прошле године напунила 90 година, смањила службене обавезе и уочи Божића објавила да више неће бити покровитељ бројних хуманитарних организација. Део дужности већ је пренела на принца Чарлса и остале чланове краљевске породице.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

xxл

22.01.2017 09:28

Који непотизам, сад је Зељкица одахнула.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Забринута краљица

22.01.2017 09:42

Врло амбициозан овај мој унук, добро је да хоће помоћи својој бреxавој баки у недостатку кадра и средстава за платити истог. Сада ме само још само брине како ће службе за спасавање даље моћи без њега. Штета што је онај други раскалашни хајван па се човјек у њега ништа не може поуздати. Пљунути отац бесхљебовић који само ландара којекуда са оном вјештицом. Ко их само састави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Благоје

22.01.2017 13:31

Оде " нене" у пензију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

“кућни притвор“

22.01.2017 18:29

"Краљица Елизабета је стављена у “кућни притвор“ од стране краљевске породице и није јој дозвољено да се појави у јавности након покушаја да разоткрије глобалну мрежу “најмрачнијих сила“ током снимања њене Божићне поруке за 2016. годину, тврди инсајдер ББЦ-а."

ОДГОВОРИТЕ