Princ preuzima dužnosti kraljice

Britanski princ Vilijam napušta posao pilota helikoptera hitne medicinske službe kako bi mogao da se posveti službenim dužnostima koje će u punom radnom vremenu obavljati umesto svoje bake, kraljice Elizabete Druge.

Svijet 22.01.2017 | 10:08
Princ preuzima dužnosti kraljice
To je u pčetak saopštio njegov kabinet, prenosi Hina. Navodi se da će se Vilijam (35), drugi u redu za preuzimanje britanske krune iza svog oca princa Čarlsa, takođe sa porodicom preseliti u London iz njihovog sadašnjeg doma u Norfolku, na istoku Engleske.

"U vojsci sam stekao iskustva koja će mi biti dragocena za celi život i pomoći mi u obavljanju kraljevskih dužnosti u budućim decenijama", rekao je princ Vilijam.

Navodi se da je Vilijam služio u britanskim oružanim snagama od 2006. do 2013, a od nedavno je radio kao pilot helikoptera za potragu i spasavanje. Njegov kabinet je saopštio da će princ na leto napustiti posao i sa suprugom Kejt i njihovo dvoje dece Džordžom (3) i Šarlot (1) preseliće se iz vile Anmer hol, koja se nalazi u sklopu kraljičinog poseda Sandringem u Norfolku, u palatu Kensington, njihovu službenu londonsku rezidenciju.

Hina navodi da je kraljica Elizabeta Druga, koja je prošle godine napunila 90 godina, smanjila službene obaveze i uoči Božića objavila da više neće biti pokrovitelj brojnih humanitarnih organizacija. Deo dužnosti već je prenela na princa Čarlsa i ostale članove kraljevske porodice.

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

xxl

22.01.2017 10:28

Koji nepotizam, sad je Zeljkica odahnula.

ODGOVORITE
Name

Zabrinuta kraljica

22.01.2017 10:42

Vrlo ambiciozan ovaj moj unuk, dobro je da hoće pomoći svojoj brexavoj baki u nedostatku kadra i sredstava za platiti istog. Sada me samo još samo brine kako će službe za spasavanje dalje moći bez njega. Šteta što je onaj drugi raskalašni hajvan pa se čovjek u njega ništa ne može pouzdati. Pljunuti otac beshljebović koji samo landara kojekuda sa onom vješticom. Ko ih samo sastavi.

ODGOVORITE
Name

Blagoje

22.01.2017 14:31

Ode " nene" u penziju.

ODGOVORITE
Name

“kućni pritvor“

22.01.2017 19:29

"Kraljica Elizabeta je stavljena u “kućni pritvor“ od strane kraljevske porodice i nije joj dozvoljeno da se pojavi u javnosti nakon pokušaja da razotkrije globalnu mrežu “najmračnijih sila“ tokom snimanja njene Božićne poruke za 2016. godinu, tvrdi insajder BBC-a."

ODGOVORITE