АО - Херој 6. дана: Буди ли се ''Бик са Маљорке''?!

Рафаел Надал пласирао се у осмину финала Аустралиан Опена после драматичног и маратонског меча у ком је савладао Александра Зверева.

Тенис 22.01.2017 | 00:15
АО - Херој 6. дана: Буди ли се ''Бик са Маљорке''?!
Некада први тенисер света је тек после четири сата борбе на Род Лејвер Арени успео да савалада 19-годишњег Немца, иако је двапута имао сет заостатка – 4:6, 6:3, 6:7, 6:3, 6:2.

“Важан резултат за мене. Битно је да побеђујем мечеве попут ових када имам сет заостатка посебно због сампоуздања. Напорно сам радио у децембру како бих имао прилику да се надмећем на оваквим мечевима. Иако сам нервозно почео, био сам у стању да се вратим. Ментално сам био позитиван током целог меча, физички се осећам сјајно, спреман да се борим за сваку лоптицу. На крају сам играо много боље него на почетку, то је веома битно. Веома сам срећан. Био је ово тежак меч“, рекао је Надал, који је током каријере освојио 14 Гренд Слем титула.

Последњи Гренд Слем освојио је 2014. године у Паризу, док од Мастерса у Монте Карлу нема велику титулу. Због тога је жељан трофеја, а и сâм верује да може да дође до врха АТП листе.

Девети тенисер света, прошле године на АО испао је већ у првом колу од земљака Фернанда Вердаска, а на сваком турниру у Мелбурну на коме је учествовао од 2007. стизао је најмање до четврфинала, да би га 2009. и освојио.

Надал је због повреде ручног зглоба морао да пропусти Роланд Гарос у трећем колу, као и Вимблдон. Није успео да дође до жељене форме, па му је пораз од Виктора Троицког у Шангају 2016. био последњи меч у прошлој сезони.

После неколико месеци на терен се вратио крајем прошле године, када је одлично отворио сезону победом на егзебиционом турниру у Абу Дабију, да би потом изгубио у четвртфиналу од трећег тенисер света, Милоша Раонића.

У првом колу у Аустралији сезоне победио је Немца Флоријана Мајера, потом Маркоса Багдатиса, односно Александра Зверева, а у наредном колу ће се састати са Гаелом Монфисом.

Остаје да се види да ли ће 'Бик са Маљорке' у потпуности вратити и још једном натерати целу планету да му се поклони.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар