AO - Heroj 6. dana: Budi li se ''Bik sa Maljorke''?!

Rafael Nadal plasirao se u osminu finala Australian Opena posle dramatičnog i maratonskog meča u kom je savladao Aleksandra Zvereva.

Tenis 22.01.2017 | 00:15
AO - Heroj 6. dana: Budi li se ''Bik sa Maljorke''?!
Nekada prvi teniser sveta je tek posle četiri sata borbe na Rod Lejver Areni uspeo da savalada 19-godišnjeg Nemca, iako je dvaputa imao set zaostatka – 4:6, 6:3, 6:7, 6:3, 6:2.

“Važan rezultat za mene. Bitno je da pobeđujem mečeve poput ovih kada imam set zaostatka posebno zbog sampouzdanja. Naporno sam radio u decembru kako bih imao priliku da se nadmećem na ovakvim mečevima. Iako sam nervozno počeo, bio sam u stanju da se vratim. Mentalno sam bio pozitivan tokom celog meča, fizički se osećam sjajno, spreman da se borim za svaku lopticu. Na kraju sam igrao mnogo bolje nego na početku, to je veoma bitno. Veoma sam srećan. Bio je ovo težak meč“, rekao je Nadal, koji je tokom karijere osvojio 14 Grend Slem titula.

Poslednji Grend Slem osvojio je 2014. godine u Parizu, dok od Mastersa u Monte Karlu nema veliku titulu. Zbog toga je željan trofeja, a i sâm veruje da može da dođe do vrha ATP liste.

Deveti teniser sveta, prošle godine na AO ispao je već u prvom kolu od zemljaka Fernanda Verdaska, a na svakom turniru u Melburnu na kome je učestvovao od 2007. stizao je najmanje do četvrfinala, da bi ga 2009. i osvojio.

Nadal je zbog povrede ručnog zgloba morao da propusti Roland Garos u trećem kolu, kao i Vimbldon. Nije uspeo da dođe do željene forme, pa mu je poraz od Viktora Troickog u Šangaju 2016. bio poslednji meč u prošloj sezoni.

Posle nekoliko meseci na teren se vratio krajem prošle godine, kada je odlično otvorio sezonu pobedom na egzebicionom turniru u Abu Dabiju, da bi potom izgubio u četvrtfinalu od trećeg teniser sveta, Miloša Raonića.

U prvom kolu u Australiji sezone pobedio je Nemca Florijana Majera, potom Markosa Bagdatisa, odnosno Aleksandra Zvereva, a u narednom kolu će se sastati sa Gaelom Monfisom.

Ostaje da se vidi da li će 'Bik sa Maljorke' u potpunosti vratiti i još jednom naterati celu planetu da mu se pokloni.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar