Еуфорија Меланија обузела Севницу

Инаугурација новоизабраног председника САД Доналда Трампа је, осим у Америци, представљала догађај од важности за један мали град у Словенији.

Свијет 21.01.2017 | 19:00
Еуфорија Меланија обузела Севницу
Град Севница организовао је различите манифестације у три дана, како би обиљежили инаугурацију Доналда Трампа, али првенствено да би прикладно угостили посјетиоце, коју су дошли да виде гдје је то одрасла прва дама Америке, Меланија Трамп.

Рођена Меланија Кнавс, госпођа Трамп је живјела у Севници са оцем, продавцем аутомобила и мајком, која је радила у фабрици текстила, када је Словенија припадала бившој Југославији, пише Дејли Мејл.

Меланија је, у касним тинејџерским годинама напустила Севницу, како би се посветила каријери модела.

Становништво Севнице је позвало предсједнички пар да дође у посјету, а инаугурацију су обиљежили различитим манифестацијама.

Градоначелник Срећко Оцвирк каже да је Севница организовала бесплатне обиласке, изложбе локално произведених роба и брендова у замку из XИИ вијека, и фестивал вина.

До недавно је овај град на обали Саве био познат по својим фабрикама доњег рубља и намјештаја, као и по 900 година старом замку. Само се неколицина њих сјећала дјевојке по имену Меланија Кнавс, која је рођена 1970. године.

Пут каријере као модела довео ју је у Њујорк, гдје је постала трећа супруга Доналда Трампа 2005. године.

Меланија има америчко држављанство и ријетко посјећује своје родно мјесто, али упркос томе у Севници влада, како кажу локалци,"Меланијаманија".

У пекари Јулија, која се налази у главној улици у Севници, можете да пробате парче "Меланије", кремасте чоколадне торте пуњене орасима, са златним преливом. Запослени у пекари кажу да је торта "прави хит" и да долазе људи из Љубљане како би пробали чувену Меланија торту.

Ова пекара није једина која је назвала своје производе по новој првој дами. У ресторанима и продавницама брзе хране такође постоје "Меланија" менији, "Меланија" палачинке, а сваки од ових оброка имају на себи нешто златне боје (прах, прелив, фил...).

Локална туристичка агенција планира да уведе "Меланија туру" у марту, која ће обухватати посјете пределима Словеније, укључујући и Љубљану, али и Милану, гдје је Меланија започела своју каријеру модела.

Чак се локална обућарска радња, која ручно прави обућу, придружила "Меланијаманији" и произвела огранично издање папуча, под називом "Бијела кућа".

Ипак, Трампови нису одушевљени оваквим начином ласкања, па су недавно ангажовали адвоката, како би спријечили коришћење свог имена у комерцијалне сврхе, без њиховог пристанка.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

перо

21.01.2017 21:31

Додји меланија да ти дам приглавке и ципеле

ОДГОВОРИТЕ