Euforija Melanija obuzela Sevnicu

Inauguracija novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa je, osim u Americi, predstavljala događaj od važnosti za jedan mali grad u Sloveniji.

Svijet 21.01.2017 | 19:00
Euforija Melanija obuzela Sevnicu
Grad Sevnica organizovao je različite manifestacije u tri dana, kako bi obilježili inauguraciju Donalda Trampa, ali prvenstveno da bi prikladno ugostili posjetioce, koju su došli da vide gdje je to odrasla prva dama Amerike, Melanija Tramp.

Rođena Melanija Knavs, gospođa Tramp je živjela u Sevnici sa ocem, prodavcem automobila i majkom, koja je radila u fabrici tekstila, kada je Slovenija pripadala bivšoj Jugoslaviji, piše Dejli Mejl.

Melanija je, u kasnim tinejdžerskim godinama napustila Sevnicu, kako bi se posvetila karijeri modela.

Stanovništvo Sevnice je pozvalo predsjednički par da dođe u posjetu, a inauguraciju su obilježili različitim manifestacijama.

Gradonačelnik Srećko Ocvirk kaže da je Sevnica organizovala besplatne obilaske, izložbe lokalno proizvedenih roba i brendova u zamku iz XII vijeka, i festival vina.

Do nedavno je ovaj grad na obali Save bio poznat po svojim fabrikama donjeg rublja i namještaja, kao i po 900 godina starom zamku. Samo se nekolicina njih sjećala djevojke po imenu Melanija Knavs, koja je rođena 1970. godine.

Put karijere kao modela doveo ju je u Njujork, gdje je postala treća supruga Donalda Trampa 2005. godine.

Melanija ima američko državljanstvo i rijetko posjećuje svoje rodno mjesto, ali uprkos tome u Sevnici vlada, kako kažu lokalci,"Melanijamanija".

U pekari Julija, koja se nalazi u glavnoj ulici u Sevnici, možete da probate parče "Melanije", kremaste čokoladne torte punjene orasima, sa zlatnim prelivom. Zaposleni u pekari kažu da je torta "pravi hit" i da dolaze ljudi iz Ljubljane kako bi probali čuvenu Melanija tortu.

Ova pekara nije jedina koja je nazvala svoje proizvode po novoj prvoj dami. U restoranima i prodavnicama brze hrane takođe postoje "Melanija" meniji, "Melanija" palačinke, a svaki od ovih obroka imaju na sebi nešto zlatne boje (prah, preliv, fil...).

Lokalna turistička agencija planira da uvede "Melanija turu" u martu, koja će obuhvatati posjete predelima Slovenije, uključujući i Ljubljanu, ali i Milanu, gdje je Melanija započela svoju karijeru modela.

Čak se lokalna obućarska radnja, koja ručno pravi obuću, pridružila "Melanijamaniji" i proizvela ogranično izdanje papuča, pod nazivom "Bijela kuća".

Ipak, Trampovi nisu oduševljeni ovakvim načinom laskanja, pa su nedavno angažovali advokata, kako bi spriječili korišćenje svog imena u komercijalne svrhe, bez njihovog pristanka.

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

pero

21.01.2017 21:31

Dodji melanija da ti dam priglavke i cipele

ODGOVORITE