Игокеа пред Звезду: Најтежи и најлакши меч за нас!

У Игокеи свјесни да су потпуни аутсајдери у дуелу са Црвеном звездом, али с друге стране то ће им омогућити да играју потпуно растерећено.

Кошарка 21.01.2017 | 08:45
Игокеа пред Звезду: Најтежи и најлакши меч за нас!
Шампион БиХ, Игокеа у суботу од 17 часова у Лакташима ће дочекати Црвену звезду у оквиру 19. кола АБА лиге.

Црвено-бели су се послије побједе над Макабијем у Евролиги авионом вратили у Београд, да би одмах потом аутобусом наставили ка Лакташима.

У табору Игокее свјесни су да не смију да пријете шампиону АБА лиге који нема пораза у регионалној лиги ове сезоне и који је у серији побједа у Евролиги.

"Ова утакмица је празник кошарке за Лакташе и Републику Српску. Долази нам тим који игра тренутно најљепшу кошарку у Европи. Ми смо током седмице имали пуно проблема са повредама, на тренингу сам све вријеме радио са седам, осам или девет играча. Ниједан тактички тренинг 'пет на пет' нисам успио да одрадим. Међутим, мотива не мањка екипи, па ни мени. Насупрот мене је један од најбољих тренера у Европи тренутно, а играчима сам рекао да играју против тима који игра најљепшу кошарку у Европи. Ти момци заслужују да публика дође у што већем броју да их поздрави. Очекујем лијепу кошаркашку представу“, рекао је тренер Игокее Драган Бајић.

Игокеа је у досадашњем току сезоне красила тимска игра, што је и најјачи адут њеног противника.

"Звезда показује ту тимску игру, поготово одбрану и у Евролиги, против најјачих екипа. Ми смо кроз ове повреде пали и у форми у протеклих мјесец дана, испали смо из ритма и плана који сам зацртао. Морамо се скупити, да се играчи опораве и да уђемо спремни у искушења која слиједе“, рекао је Бајић.

Тренер Игокее истакао је да је дуел са Звездом за његову екипу најтежа утакмица због квалитета противника, а уједно и најлакша јер могу растерећено да играју. Припремати екипу за Звезду, додао је, није нимало лако.

"Можеш се сконцентрисати против Звезде на једну ствар, али свих пет играча у истом тренутку могу да представљају опасност за противника, тако да у тим утакмицама мораш да ризикујеш, бар да имаш прикључак с њима. Јако тешка ситуација, када играш против Звезде, али опет можда и најлакша за играти“.

Кошаркаш Игокее Мирослав Пашајлић рекао је да шампион БиХ своју наду види у умору црвено-белих.

"Они су синоћ играли у Тел Авиву и побиједили, у добром су ритму, у АБА лиги још немају пораз. Надамо се умору и видимо ту неку шансу, сигурно нећемо изаћи са бијелом заставом. Ми ћемо покушати наметнути неки наш ритам, колико год је то могуће, па ћемо видјети шта ће бити“, рекао је Пашајлић.

Игокеа без Албијанића и Робинсона

Тренер Игокее Драган Бајић због повреда неће моћи да рачуна на све играче у мечу против Црвене звезде.

"Албијанић сигурно неће играти, а синоћ је и Робинсона закачио вирус, под температуром је и мислим да неће наступати. Шибалић је против Будућности добио јак ударац и играо под заштитама, само да се не деси да га неко удари у то болно мјесто. Мићовић има проблема с кољеном, али је тренирао, Радивојевић има истегнуће мишића, али мислим да ће они играти".

Продаја улазница за  Игокее и Црвене звезде упркос високој цијени од 25 КМ иде добро и очекује се да дворана у Лакташима у суботу буде испуњена.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар