Igokea pred Zvezdu: Najteži i najlakši meč za nas!

U Igokei svjesni da su potpuni autsajderi u duelu sa Crvenom zvezdom, ali s druge strane to će im omogućiti da igraju potpuno rasterećeno.

Košarka 21.01.2017 | 08:45
Igokea pred Zvezdu: Najteži i najlakši meč za nas!
Šampion BiH, Igokea u subotu od 17 časova u Laktašima će dočekati Crvenu zvezdu u okviru 19. kola ABA lige.

Crveno-beli su se poslije pobjede nad Makabijem u Evroligi avionom vratili u Beograd, da bi odmah potom autobusom nastavili ka Laktašima.

U taboru Igokee svjesni su da ne smiju da prijete šampionu ABA lige koji nema poraza u regionalnoj ligi ove sezone i koji je u seriji pobjeda u Evroligi.

"Ova utakmica je praznik košarke za Laktaše i Republiku Srpsku. Dolazi nam tim koji igra trenutno najljepšu košarku u Evropi. Mi smo tokom sedmice imali puno problema sa povredama, na treningu sam sve vrijeme radio sa sedam, osam ili devet igrača. Nijedan taktički trening 'pet na pet' nisam uspio da odradim. Međutim, motiva ne manjka ekipi, pa ni meni. Nasuprot mene je jedan od najboljih trenera u Evropi trenutno, a igračima sam rekao da igraju protiv tima koji igra najljepšu košarku u Evropi. Ti momci zaslužuju da publika dođe u što većem broju da ih pozdravi. Očekujem lijepu košarkašku predstavu“, rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

Igokea je u dosadašnjem toku sezone krasila timska igra, što je i najjači adut njenog protivnika.

"Zvezda pokazuje tu timsku igru, pogotovo odbranu i u Evroligi, protiv najjačih ekipa. Mi smo kroz ove povrede pali i u formi u proteklih mjesec dana, ispali smo iz ritma i plana koji sam zacrtao. Moramo se skupiti, da se igrači oporave i da uđemo spremni u iskušenja koja slijede“, rekao je Bajić.

Trener Igokee istakao je da je duel sa Zvezdom za njegovu ekipu najteža utakmica zbog kvaliteta protivnika, a ujedno i najlakša jer mogu rasterećeno da igraju. Pripremati ekipu za Zvezdu, dodao je, nije nimalo lako.

"Možeš se skoncentrisati protiv Zvezde na jednu stvar, ali svih pet igrača u istom trenutku mogu da predstavljaju opasnost za protivnika, tako da u tim utakmicama moraš da rizikuješ, bar da imaš priključak s njima. Jako teška situacija, kada igraš protiv Zvezde, ali opet možda i najlakša za igrati“.

Košarkaš Igokee Miroslav Pašajlić rekao je da šampion BiH svoju nadu vidi u umoru crveno-belih.

"Oni su sinoć igrali u Tel Avivu i pobijedili, u dobrom su ritmu, u ABA ligi još nemaju poraz. Nadamo se umoru i vidimo tu neku šansu, sigurno nećemo izaći sa bijelom zastavom. Mi ćemo pokušati nametnuti neki naš ritam, koliko god je to moguće, pa ćemo vidjeti šta će biti“, rekao je Pašajlić.

Igokea bez Albijanića i Robinsona

Trener Igokee Dragan Bajić zbog povreda neće moći da računa na sve igrače u meču protiv Crvene zvezde.

"Albijanić sigurno neće igrati, a sinoć je i Robinsona zakačio virus, pod temperaturom je i mislim da neće nastupati. Šibalić je protiv Budućnosti dobio jak udarac i igrao pod zaštitama, samo da se ne desi da ga neko udari u to bolno mjesto. Mićović ima problema s koljenom, ali je trenirao, Radivojević ima istegnuće mišića, ali mislim da će oni igrati".

Prodaja ulaznica za  Igokee i Crvene zvezde uprkos visokoj cijeni od 25 KM ide dobro i očekuje se da dvorana u Laktašima u subotu bude ispunjena.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar