Рођена је Росијева "јамаха" за 2017. годину!

Нови мотоцикли Мовистар Јамахе су први пут званично приказани јавности са стартним бројем 46 за Доктора, и 25 за Вињалеса.

Остали спортови 07.02.2017 | 12:45
Рођена је Росијева "јамаха" за 2017. годину!
Као што је и најављано, Мовистар Јамаха је прва приказала нове машине за наступајућу сезону. Мотоцикли су откривени у Мадриду у центру спонзора фабричке екипе. Јамаха је овим путем желела да покаже јавности да је бржа од осталих конкурената, и да ове године нема само намеру да се бори, већ и да освоји шампионат краљевске класе.

„У последње три године сам имао фантастичне борбе на стази и сјајне резултате. У овој сезони циљ остаје исти, јер желим да будем конкурентан и да се борим за победу на свакој трци. Имам новог и јаког тимског колегу и мислим да нам је загарантовано пуно забаве током сезоне“, рекао је Валентино Роси приказујући нову „јамаху“ са познатим стартним бројем 46.

Исто усхићење дели и новајлија у елипи, Меверик Виналес који је из Сузукија прешао у Докторов свет као замена за Хорхеа Лоренца. Сада већ бивши мотоциклиста Јамахе, Лоренцо нова је звезда Дукатија.

„После теста у Валенсији и Малезији сишао сам са мотора и био сам веома срећан! То је због тога што сам био на нивоу на ком сам желео да будем. Цео тим Мовистар Јамахе не може да дочека почетак сезоне. Једноставно знамо да смо потпуно спремни и да смо конкурентни за борбу са водећима” изјавио је Вињалес и реч препустио Лину Џервису који се присутнима обратио у име целе екипе.

„Данас видите само почетак нове сезоне, а ми видимо и почетак новог Мото ГП поглавља са узбудљивом возачком поставом. Имамо Виналеса који нам се придружио како би дошао до своје прве шампионске титуле, али и Росија који циљано гађа освајање десете шампионске титуле. Оба су жељна да постигну своје циљеве и гладни су победа, а посебно добрих борби са водећим возачима“, рекао је Џервис и објавио да екипа неће имати фаворизоване возаче. Оба такмичара ће по њему бити једнака до коначног освајања Мото ГП трона.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар