Rođena je Rosijeva "jamaha" za 2017. godinu!

Novi motocikli Movistar Jamahe su prvi put zvanično prikazani javnosti sa startnim brojem 46 za Doktora, i 25 za Vinjalesa.

Ostali sportovi 07.02.2017 | 12:45
Rođena je Rosijeva "jamaha" za 2017. godinu!
Kao što je i najavljano, Movistar Jamaha je prva prikazala nove mašine za nastupajuću sezonu. Motocikli su otkriveni u Madridu u centru sponzora fabričke ekipe. Jamaha je ovim putem želela da pokaže javnosti da je brža od ostalih konkurenata, i da ove godine nema samo nameru da se bori, već i da osvoji šampionat kraljevske klase.

„U poslednje tri godine sam imao fantastične borbe na stazi i sjajne rezultate. U ovoj sezoni cilj ostaje isti, jer želim da budem konkurentan i da se borim za pobedu na svakoj trci. Imam novog i jakog timskog kolegu i mislim da nam je zagarantovano puno zabave tokom sezone“, rekao je Valentino Rosi prikazujući novu „jamahu“ sa poznatim startnim brojem 46.

Isto ushićenje deli i novajlija u elipi, Meverik Vinales koji je iz Suzukija prešao u Doktorov svet kao zamena za Horhea Lorenca. Sada već bivši motociklista Jamahe, Lorenco nova je zvezda Dukatija.

„Posle testa u Valensiji i Maleziji sišao sam sa motora i bio sam veoma srećan! To je zbog toga što sam bio na nivou na kom sam želeo da budem. Ceo tim Movistar Jamahe ne može da dočeka početak sezone. Jednostavno znamo da smo potpuno spremni i da smo konkurentni za borbu sa vodećima” izjavio je Vinjales i reč prepustio Linu Džervisu koji se prisutnima obratio u ime cele ekipe.

„Danas vidite samo početak nove sezone, a mi vidimo i početak novog Moto GP poglavlja sa uzbudljivom vozačkom postavom. Imamo Vinalesa koji nam se pridružio kako bi došao do svoje prve šampionske titule, ali i Rosija koji ciljano gađa osvajanje desete šampionske titule. Oba su željna da postignu svoje ciljeve i gladni su pobeda, a posebno dobrih borbi sa vodećim vozačima“, rekao je Džervis i objavio da ekipa neće imati favorizovane vozače. Oba takmičara će po njemu biti jednaka do konačnog osvajanja Moto GP trona.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar