Ф1 - Ботас о ''леду под ногама'': Само без расправе са Хамилтоном!

Финска кацига пореклом из Вилијамса зна да са британским шампионом нема шале ни замерања!

Остали спортови 04.02.2017 | 08:45
Ф1 - Ботас о ''леду под ногама'': Само без расправе са Хамилтоном!
Велики Луис Хамилтон је староседелац у екипи Мерцдес АМГ Петронаса, па и Валтери Ботас то добро зна. Плус за Британца је и то што већ има позамашан број титула, па се новајлија опредељује за помирљиве односе са великаном.

„Биће ово моја највећа сезона у Формули 1. Имам ја девет подијума са Вилијамсом, али ми још увек фали победа на трци. За сада је то главни и први циљ“, рекао је Валтери Ботас, али није пропустио ни да укаже на свест о специфичности велике средине у коју се сели.

„Па мислим, уствари се надам да са Луисом могу бити добар партнер. Он је невероватно брз, тако да ће свакако баш он бити моја прва референца, Веома га поштујем као возача, али пре свега као човека. Уверен сам да можемо пронаћи пут и функционисати као тим“, Ботасов је коментар на Хамилтонову личност која по свим досадашњим примерима није ни мало сладуњава. Од Британца штреца и директор Дајмлера, Дитер Жече, затим и Тото Волф, па како би према симболу тима био равнодушан један Ботас.

„Једва чекам да почнемо с радом. Циљ ми је да на првој трци освојим што више бодова, Знамо да Мерцедес прави најбоље болиде, па се надам да ће то и ове сезоне бити случај“, закључио је Финац.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар