F1 - Botas o ''ledu pod nogama'': Samo bez rasprave sa Hamiltonom!

Finska kaciga poreklom iz Vilijamsa zna da sa britanskim šampionom nema šale ni zameranja!

Ostali sportovi 04.02.2017 | 08:45
F1 - Botas o ''ledu pod nogama'': Samo bez rasprave sa Hamiltonom!
Veliki Luis Hamilton je starosedelac u ekipi Mercdes AMG Petronasa, pa i Valteri Botas to dobro zna. Plus za Britanca je i to što već ima pozamašan broj titula, pa se novajlija opredeljuje za pomirljive odnose sa velikanom.

„Biće ovo moja najveća sezona u Formuli 1. Imam ja devet podijuma sa Vilijamsom, ali mi još uvek fali pobeda na trci. Za sada je to glavni i prvi cilj“, rekao je Valteri Botas, ali nije propustio ni da ukaže na svest o specifičnosti velike sredine u koju se seli.

„Pa mislim, ustvari se nadam da sa Luisom mogu biti dobar partner. On je neverovatno brz, tako da će svakako baš on biti moja prva referenca, Veoma ga poštujem kao vozača, ali pre svega kao čoveka. Uveren sam da možemo pronaći put i funkcionisati kao tim“, Botasov je komentar na Hamiltonovu ličnost koja po svim dosadašnjim primerima nije ni malo sladunjava. Od Britanca štreca i direktor Dajmlera, Diter Žeče, zatim i Toto Volf, pa kako bi prema simbolu tima bio ravnodušan jedan Botas.

„Jedva čekam da počnemo s radom. Cilj mi je da na prvoj trci osvojim što više bodova, Znamo da Mercedes pravi najbolje bolide, pa se nadam da će to i ove sezone biti slučaj“, zaključio je Finac.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar