АО - Троицки: И кад сам у праву, не добијем поен...!

Српски тенисер сматра да је оштећен на мечу против Лоренција и каже да ће се и судија Марија Чичак смејати себи због одлуке коју је донела кад погледа снимак.

Тенис 18.01.2017 | 15:15
АО - Троицки: И кад сам у праву, не добијем поен...!
Виктор Троицки погодио је винер на брејк лопту у мечу против Паола Лоренција у другом колу Аус Опена у одлучујућем петом сету, али је судија Марија Чичак, упркос потврди "хок аја", поновила тај поен и оштетила српског тенисера.

Троицки се жестоко расправљао после те одлуке, али није могао да је промени.

"Видело се све на снимку. Смешно је уопште коментарисати, не знам шта бих рекао - увек испада да ја глумим нешто на терену, али увек будем у праву. Невероватно да је могуће донети такву одлуку. Лоренци не да није био на лопти, него је био у скроз другом делу терена, на три метра од лопте. Погодио сам из све снаге бекхенд паралелу по линији низ ветар, не би је стигао ни да је био ту", изјавио је за "Спортклуб" Троицки после меча.

Сматра да му је одузет чист поен и да ће и судија то увидети када одгледа снимак меча.

"Невероватно шта је није успела да види - била је ОК током целог меча, али је направила кључну грешку. Мислим да ће се и она сама себи смејати када буде видела снимак, али срећом, завршило се добро по мене".

Српски тенисер је упркос неправди, одлично одиграо у наставку и успео да направи брејк, што је било кључно, јер је убрзо након тога добио и меч.

"И тренер Џек Ридер, и Ненад Зимоњић су ми рекли касније да сам после тога ббио агресивнији. Ипак, лакше би ми било да је прихватила поен, јер сам га поштено зарадио. Ето, чак и када има ’хок-ај’ и када сам у праву, опет не могу да добијем те кључне поене", навео је Троицки.

Његов ривал Паоло Лоренци рекао је да је на судији да процени да ли поен треба поновити.

"Погледао сам га, али нисам очекивао од Италијана да призна... Зна и он у себи шта је истина, где је био и да ли је могао, али добро. Нека свако оцени на своју руку. Најважније је да сам победио", изјавио је српски тенисер, који ће у трећем колу играти против четвртог играча света Стена Вавринке.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар