AO - Troicki: I kad sam u pravu, ne dobijem poen...!

Srpski teniser smatra da je oštećen na meču protiv Lorencija i kaže da će se i sudija Marija Čičak smejati sebi zbog odluke koju je donela kad pogleda snimak.

Tenis 18.01.2017 | 15:15
AO - Troicki: I kad sam u pravu, ne dobijem poen...!
Viktor Troicki pogodio je viner na brejk loptu u meču protiv Paola Lorencija u drugom kolu Aus Opena u odlučujućem petom setu, ali je sudija Marija Čičak, uprkos potvrdi "hok aja", ponovila taj poen i oštetila srpskog tenisera.

Troicki se žestoko raspravljao posle te odluke, ali nije mogao da je promeni.

"Videlo se sve na snimku. Smešno je uopšte komentarisati, ne znam šta bih rekao - uvek ispada da ja glumim nešto na terenu, ali uvek budem u pravu. Neverovatno da je moguće doneti takvu odluku. Lorenci ne da nije bio na lopti, nego je bio u skroz drugom delu terena, na tri metra od lopte. Pogodio sam iz sve snage bekhend paralelu po liniji niz vetar, ne bi je stigao ni da je bio tu", izjavio je za "Sportklub" Troicki posle meča.

Smatra da mu je oduzet čist poen i da će i sudija to uvideti kada odgleda snimak meča.

"Neverovatno šta je nije uspela da vidi - bila je OK tokom celog meča, ali je napravila ključnu grešku. Mislim da će se i ona sama sebi smejati kada bude videla snimak, ali srećom, završilo se dobro po mene".

Srpski teniser je uprkos nepravdi, odlično odigrao u nastavku i uspeo da napravi brejk, što je bilo ključno, jer je ubrzo nakon toga dobio i meč.

"I trener Džek Rider, i Nenad Zimonjić su mi rekli kasnije da sam posle toga bbio agresivniji. Ipak, lakše bi mi bilo da je prihvatila poen, jer sam ga pošteno zaradio. Eto, čak i kada ima ’hok-aj’ i kada sam u pravu, opet ne mogu da dobijem te ključne poene", naveo je Troicki.

Njegov rival Paolo Lorenci rekao je da je na sudiji da proceni da li poen treba ponoviti.

"Pogledao sam ga, ali nisam očekivao od Italijana da prizna... Zna i on u sebi šta je istina, gde je bio i da li je mogao, ali dobro. Neka svako oceni na svoju ruku. Najvažnije je da sam pobedio", izjavio je srpski teniser, koji će u trećem kolu igrati protiv četvrtog igrača sveta Stena Vavrinke.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar