АО: Опет проблеми за Кербер, Федерер имао доста посла! Крај за Чилића и Кирјоса! Преглед дана...

Најбоља тенисерка света Ангелика Кербер је и у свом другом мечу на Аустралијан опену имала проблема и савладала је Карину Витхофт тек после три сета. Данијел Еванс и Андреас Сепи су приредили велика изненађења у првом колу Аустралијан опена, елиминисали су фаворизоване Марина Чилића и Ника Кирјоса.

Тенис 18.01.2017 | 12:15
АО: Опет проблеми за Кербер, Федерер имао доста посла! Крај за Чилића и Кирјоса! Преглед дана...
Баш као и против Лесје Цуренко у првој рунди, Немица је добро отворила меч, али је за тријумф морала да се наради.

Уместо да безбрижно прослави 29. рођендан, Кербер је често била фрустрирана на терену, а када је везала две дупле сервис грешке у тај-брејку, а затим испустила сервис у одлучујућем сету деловало је да одбране титуле нема ништа.

Ипак, успела је да преокрене на 4:1, спасивши две брејк лопте у петом гему, а затим и да одсервира за тријумф после више од два сата игре.

Иако трећи дан такмичења није препун занимљивих дуела, публика је осим мучења Керберове на Род Лејвер арени и на Хајсенсу имала шта да види у обрачуну петог носиоца Кеија Нишикорија и често неугодног Жеремија Шардија - 6:3, 6:4, 6:3.

Јапанац је диктирао темпо већим делом сусрета, али је Шарди на тренутке играо сјајно, посебно почетком другог сета када је направио два брејка и имао прилику да избаци Кеија из ритма.

Ипак, једна двострука грешка и јефтино испуштени поени су омогућили Јапанцу да остане у сету, а када је против помало изнервираног ривала наместио форхенд и сервис лако је стигао до 2:0.

Шарди је покушао да се ресетује на паузи пре трећег сета, али је издржао само до осмог гема када је он био тај који је више пута погрешио. Нишикори је искористио поклон и одсервирао до наредног кола после укупно 126 минута игре.

Мање времена и труда било је потребно Венус Вилијамс да савлада Швајцарску тенисерку, коју је "сломила" два пута на самом почетку меча за вођство од 3:0, а затим и докрајчила у четвртом гему другог сета за 3:1 - на крају 6:3, 6:2.

Иако би се по резултату могло закључити другачије, Роџер Федерер је имао посла против Ное Рубина 7:5, 6:3, 7:6 (3).

Човек који иза себе има небројено титула зна када се додаје гас, што је показао у последњем гему првог сета, када је потрошио тачно толико енергије да стигне до првог брејка.

У другом сету је то урадио нешто раније - прелеп бекхенд му је донео вођство од 4:2, да би се борба дефинитивно распламсала у трећем делу.

Американац је намирисао крв после само два гема, када су Роџерови ударци одједном почели да га издају. Два добра напада и једна некарактеристична грешка Швајцарца и на семафору је писало 2:0.

Рубин је наставио да гризе, али је попустио под притиском када је сервирао за сет при резултату 5:4. Таква шанса се против Федерера не попушта.

Како је и сам рекао после меча, након тога га је сервис извукао, посебно у тај-брејку, где је и његов ривал изгубио концентрацију. Поклонио му је три меч лопте дуплом сервис грешком, а Роџеру је била довољна једна - 7:3.

У следећем колу играће против Томаша Бердиха, који је био бољи од Рајана Херисона са 6:3, 7:6 (6), 6:2.

Од носилаца су у прилично незанимљивом првом делу програма били сигурни Стан Вавринка против Стива Џонсона (6:3, 6:4, 6:4), Елина Свитолина против Џулије Боузрап (6:4, 6:1), као и Анастасија Пављученкова против Наталије Вихљанцеве - 6:2, 6:2.

Маратон дана одиграли су Џон Изнер и Миша Зверев, а на крају је славио Рус с немачким пасошем, после драме у петом сету (6:7(4), 6:7(4), 6:4, 7:6(9), 9:7).

Високи Американац добио је прва два сета кроз тај-брејкова и дошао на корак до проласка у наредну рунду, али је онда Зверев у правом тренутку стигао до брејка који је меч одвео у четврти сет, да би потом он био тај који је био успешнији у тај-брејку.

Изнер је већ на старту имао три брејк шансе, али их није искористио, да би Зверев, у 12. гему одлучујућег сета пропустио исто толико брејк/сет/меч лопти. Ипак, оно што је пропустио тада није четири гема касније, када је већ прву, од нове три везане шансе, меч лопте претворио у тријумф, после четири часа и 18 минута тениса.

Данијел Еванс и Андреас Сепи су приредили велика изненађења у првом колу Аустралијан опена, елиминисали су фаворизоване Марина Чилића и Ника Кирјоса.

Британски тенисер је елиминисао Хрвата после тачно три часа игре, резултатом 3:1, иако је први сет добио са 6:3.

Кирјос и Сепи су на терену провели три сата и 12 минута, а меч је у сету који је трајао чак 64 минута и завршен је са 10:8 у корист Сепија.

У дуелима који су претходнили овом, Стив Дарсис је са 3:1 савладао Дијега Себастијана Шварцмана, а Сем Квери Алекса де Мињаура са 3:0.

Такође Џек Сок је без већих проблема елиминисао Карека Качанова са 6:3, 6:4, 6:4.

Марин Чилић је доживео изненађујући пораз од 51. тенисера света (3:6, 7:5, 6:3, 6:3) упркос томе што је повео са 1:0 у сетовима, после чега се чинило да ће рутински проћи у даљи ток такмичења.

Ипак, седмо име на АТП листи није успело да се врати у меч после другог сета који је Еванс добио са 7:5, одузевши противнику сервис у одлучујућем гему.

У наставку је Евансу био довољан само један брејк, Чилић је у осмом гему успео да спаси две брејк и сет лопте, али је потом Британац стекао предност у сетовима.

Чак осам брејк лопти Хрват није искористио у другом гему четвртог сета, да би уследила три гема у којима тенисери нису успевали да одбране свој сервис.

Као што је завршио други, тако је завршио и четврти сет – Еванс је стекао чак три прилике да оконча меч, искористио је последњу и послао Чилића кући.

Велика драма је виђена у дуелу Кирјоса и Сепија (1:6, 6:7, 6:4, 6:2, 10:8), Аустралијанац је први сет решио у своју корист са 6:1, повео је и са 2:0 у сетовима бољом игром у тај-брејку другог сета, али је затим уследио потпуни колапс и Италијан је направио потпуни преокрет.

Трећи сет је 89. тенисер света добио са 6:4, у четвртом је противнику дозволио да узме два гема мање, а у одлучујућем је славио са 10:8.

Имао је Сепи шансу да заврши меч у 12. гему, после претходног брејка, али се Кирјос “призвао“ и наставио меч, да би четири гема касније имао и меч лопту.

Италијански тенисер је све ударе Кирјоса успео да неутралише, а после одбрањене меч лопте је направио брејк и потом освојио 18. гем, искористивши прву прилику да се пласира даље.

Шпанска тенисерка Гарбиње Мугуруса пласирала се у треће коло пошто је победила 162. тенисерку света Американку Саманту Крофорд после два сета, 7:5, 6:4.

У првом сету тенисерке су направиле по два брејка, а брејк у деветом гему другог сета био је довољан Мугуруси за победу.

Седма тенисерка света ће у трећем колу играти против Летонке Анастасије Севастове.

Румунка Сорана Кирстеа пласирала се у треће коло пошто је победила 10. носиоца Шпањолку Карлу Суарес Наваро са 7:6, 6:3.

Она ће у трећем колу играти против Американке Алисон Риске, која је у три сета, 7:6, 4:6, 6:1 победила Кинескињу Шуај Џанг.

Такмичење је завршила Шелби Роџерс, 52. тенисерка света која је приредила велико изненађење избацивши Симону Халеп поражена је од 223. рекета WТА листе Ешлеј Барти са 7:5, 6:1.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар