AO: Opet problemi za Kerber, Federer imao dosta posla! Kraj za Čilića i Kirjosa! Pregled dana...

Najbolja teniserka sveta Angelika Kerber je i u svom drugom meču na Australijan openu imala problema i savladala je Karinu Vithoft tek posle tri seta. Danijel Evans i Andreas Sepi su priredili velika iznenađenja u prvom kolu Australijan opena, eliminisali su favorizovane Marina Čilića i Nika Kirjosa.

Tenis 18.01.2017 | 12:15
AO: Opet problemi za Kerber, Federer imao dosta posla! Kraj za Čilića i Kirjosa! Pregled dana...
Baš kao i protiv Lesje Curenko u prvoj rundi, Nemica je dobro otvorila meč, ali je za trijumf morala da se naradi.

Umesto da bezbrižno proslavi 29. rođendan, Kerber je često bila frustrirana na terenu, a kada je vezala dve duple servis greške u taj-brejku, a zatim ispustila servis u odlučujućem setu delovalo je da odbrane titule nema ništa.

Ipak, uspela je da preokrene na 4:1, spasivši dve brejk lopte u petom gemu, a zatim i da odservira za trijumf posle više od dva sata igre.

Iako treći dan takmičenja nije prepun zanimljivih duela, publika je osim mučenja Kerberove na Rod Lejver areni i na Hajsensu imala šta da vidi u obračunu petog nosioca Keija Nišikorija i često neugodnog Žeremija Šardija - 6:3, 6:4, 6:3.

Japanac je diktirao tempo većim delom susreta, ali je Šardi na trenutke igrao sjajno, posebno početkom drugog seta kada je napravio dva brejka i imao priliku da izbaci Keija iz ritma.

Ipak, jedna dvostruka greška i jeftino ispušteni poeni su omogućili Japancu da ostane u setu, a kada je protiv pomalo iznerviranog rivala namestio forhend i servis lako je stigao do 2:0.

Šardi je pokušao da se resetuje na pauzi pre trećeg seta, ali je izdržao samo do osmog gema kada je on bio taj koji je više puta pogrešio. Nišikori je iskoristio poklon i odservirao do narednog kola posle ukupno 126 minuta igre.

Manje vremena i truda bilo je potrebno Venus Vilijams da savlada Švajcarsku teniserku, koju je "slomila" dva puta na samom početku meča za vođstvo od 3:0, a zatim i dokrajčila u četvrtom gemu drugog seta za 3:1 - na kraju 6:3, 6:2.

Iako bi se po rezultatu moglo zaključiti drugačije, Rodžer Federer je imao posla protiv Noe Rubina 7:5, 6:3, 7:6 (3).

Čovek koji iza sebe ima nebrojeno titula zna kada se dodaje gas, što je pokazao u poslednjem gemu prvog seta, kada je potrošio tačno toliko energije da stigne do prvog brejka.

U drugom setu je to uradio nešto ranije - prelep bekhend mu je doneo vođstvo od 4:2, da bi se borba definitivno rasplamsala u trećem delu.

Amerikanac je namirisao krv posle samo dva gema, kada su Rodžerovi udarci odjednom počeli da ga izdaju. Dva dobra napada i jedna nekarakteristična greška Švajcarca i na semaforu je pisalo 2:0.

Rubin je nastavio da grize, ali je popustio pod pritiskom kada je servirao za set pri rezultatu 5:4. Takva šansa se protiv Federera ne popušta.

Kako je i sam rekao posle meča, nakon toga ga je servis izvukao, posebno u taj-brejku, gde je i njegov rival izgubio koncentraciju. Poklonio mu je tri meč lopte duplom servis greškom, a Rodžeru je bila dovoljna jedna - 7:3.

U sledećem kolu igraće protiv Tomaša Berdiha, koji je bio bolji od Rajana Herisona sa 6:3, 7:6 (6), 6:2.

Od nosilaca su u prilično nezanimljivom prvom delu programa bili sigurni Stan Vavrinka protiv Stiva Džonsona (6:3, 6:4, 6:4), Elina Svitolina protiv Džulije Bouzrap (6:4, 6:1), kao i Anastasija Pavljučenkova protiv Natalije Vihljanceve - 6:2, 6:2.

Maraton dana odigrali su Džon Izner i Miša Zverev, a na kraju je slavio Rus s nemačkim pasošem, posle drame u petom setu (6:7(4), 6:7(4), 6:4, 7:6(9), 9:7).

Visoki Amerikanac dobio je prva dva seta kroz taj-brejkova i došao na korak do prolaska u narednu rundu, ali je onda Zverev u pravom trenutku stigao do brejka koji je meč odveo u četvrti set, da bi potom on bio taj koji je bio uspešniji u taj-brejku.

Izner je već na startu imao tri brejk šanse, ali ih nije iskoristio, da bi Zverev, u 12. gemu odlučujućeg seta propustio isto toliko brejk/set/meč lopti. Ipak, ono što je propustio tada nije četiri gema kasnije, kada je već prvu, od nove tri vezane šanse, meč lopte pretvorio u trijumf, posle četiri časa i 18 minuta tenisa.

Danijel Evans i Andreas Sepi su priredili velika iznenađenja u prvom kolu Australijan opena, eliminisali su favorizovane Marina Čilića i Nika Kirjosa.

Britanski teniser je eliminisao Hrvata posle tačno tri časa igre, rezultatom 3:1, iako je prvi set dobio sa 6:3.

Kirjos i Sepi su na terenu proveli tri sata i 12 minuta, a meč je u setu koji je trajao čak 64 minuta i završen je sa 10:8 u korist Sepija.

U duelima koji su prethodnili ovom, Stiv Darsis je sa 3:1 savladao Dijega Sebastijana Švarcmana, a Sem Kveri Aleksa de Minjaura sa 3:0.

Takođe Džek Sok je bez većih problema eliminisao Kareka Kačanova sa 6:3, 6:4, 6:4.

Marin Čilić je doživeo iznenađujući poraz od 51. tenisera sveta (3:6, 7:5, 6:3, 6:3) uprkos tome što je poveo sa 1:0 u setovima, posle čega se činilo da će rutinski proći u dalji tok takmičenja.

Ipak, sedmo ime na ATP listi nije uspelo da se vrati u meč posle drugog seta koji je Evans dobio sa 7:5, oduzevši protivniku servis u odlučujućem gemu.

U nastavku je Evansu bio dovoljan samo jedan brejk, Čilić je u osmom gemu uspeo da spasi dve brejk i set lopte, ali je potom Britanac stekao prednost u setovima.

Čak osam brejk lopti Hrvat nije iskoristio u drugom gemu četvrtog seta, da bi usledila tri gema u kojima teniseri nisu uspevali da odbrane svoj servis.

Kao što je završio drugi, tako je završio i četvrti set – Evans je stekao čak tri prilike da okonča meč, iskoristio je poslednju i poslao Čilića kući.

Velika drama je viđena u duelu Kirjosa i Sepija (1:6, 6:7, 6:4, 6:2, 10:8), Australijanac je prvi set rešio u svoju korist sa 6:1, poveo je i sa 2:0 u setovima boljom igrom u taj-brejku drugog seta, ali je zatim usledio potpuni kolaps i Italijan je napravio potpuni preokret.

Treći set je 89. teniser sveta dobio sa 6:4, u četvrtom je protivniku dozvolio da uzme dva gema manje, a u odlučujućem je slavio sa 10:8.

Imao je Sepi šansu da završi meč u 12. gemu, posle prethodnog brejka, ali se Kirjos “prizvao“ i nastavio meč, da bi četiri gema kasnije imao i meč loptu.

Italijanski teniser je sve udare Kirjosa uspeo da neutrališe, a posle odbranjene meč lopte je napravio brejk i potom osvojio 18. gem, iskoristivši prvu priliku da se plasira dalje.

Španska teniserka Garbinje Mugurusa plasirala se u treće kolo pošto je pobedila 162. teniserku sveta Amerikanku Samantu Kroford posle dva seta, 7:5, 6:4.

U prvom setu teniserke su napravile po dva brejka, a brejk u devetom gemu drugog seta bio je dovoljan Mugurusi za pobedu.

Sedma teniserka sveta će u trećem kolu igrati protiv Letonke Anastasije Sevastove.

Rumunka Sorana Kirstea plasirala se u treće kolo pošto je pobedila 10. nosioca Španjolku Karlu Suares Navaro sa 7:6, 6:3.

Ona će u trećem kolu igrati protiv Amerikanke Alison Riske, koja je u tri seta, 7:6, 4:6, 6:1 pobedila Kineskinju Šuaj Džang.

Takmičenje je završila Šelbi Rodžers, 52. teniserka sveta koja je priredila veliko iznenađenje izbacivši Simonu Halep poražena je od 223. reketa WTA liste Ešlej Barti sa 7:5, 6:1.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar