Љепотица у рингу: Нина (19) из Смедерева вицешампионка свијета у боксу!

Нина Павловић (19) има, за једну младу и лепу девојку, прилично необичну пасију - воли да се бије! Наравно, у рингу, не на улици.

Остали спортови 21.01.2017 | 15:45
Љепотица у рингу: Нина (19) из Смедерева вицешампионка свијета у боксу!
То јој и иде од руке - не само да је проглашена за најбољу младу боксерку Србије већ је стигла и до вицешампионских титула у Европи и свету.

- То су титуле у кик-боксу из 2014. и 2015. године, прошлу годину сам практично паузирала. Морала сам да се одлучим између класичног и кик-бокса, такви су били прописи да не може оба. Потписала сам да ћу се бавити само боксом, ипак је то олимпијски спорт, а жеља сваког спортисте је учешће на једном таквом такмичењу. А добила сам и суспензију јер се испоставило да сам имала више мечева него што је дозвољено. Тако ми је пропала година у којој је требало да пређем у сениоре и да направим вероватно највеће успехе у каријери - објашњава Нина.

И овај вишак мечева, сам по себи, сведочи о Ниној страсти. У међувремену, док је била суспендована, променила се регулатива, сад поново може и једно и друго. Нема сумње да ће се потрудити да надокнади пропуштено због ригидних прописа.

Нина каже да једва чека нове мегдане са ривалкама. Кад је човек сретне на улици и погледа, а сигурно је многи загледају, последње што му падне на памет је да се ова млада дама бави боксом. Без шминке и високих потпетица, у рингу, сасвим је друга прича, ту проради адреналин и једино што јој је на памети, признаје, јесте како да зада ударац. Наравно, и да га не прими. Каже и да је није страх да ће је нека од супарница “нагрдити”, кроз смех одговара да је углавном она та која бије.

Има ли дечка? Има. Њега не бије, смеје се, али...

- Ударам само у рингу, мада га некад онако, само подсетим с ким има посла - каже кроз смех.

Нина наступа у дисциплини лоу-кик, што би се по нашки рекло - тамо где је дозвољено ударање ниско, ногама и по ногама. Ни то није неко чудо, с обзиром на то да јој је прва љубав био фудбал. И фудбал је као млађа, каже, тренирала, али је морала да изабере. Одлучила се за бокс и кик-бокс и очигледно није погрешила.

Друга у Европи и на свету, али не и прва у селу. Нина није успела прошлог лета да се упише на ДИФ, што јој је била жеља. Сама признаје да је била наивна, није потегла везе у Савезу или репрезентацији, нити је приложила титулама накићен ЦВ, мислила је да ће бити довољна презентација и то што је напоменула да се десетак година активно бави спортом. Због тога је и на овом плану, непланирано, паузирала годину дана, чека следећи уписни рок.

- Сад ћу бити паметнија, а поред ДИФ-а конкурисаћу и на Полицијској академији - открива своје планове Нина.

Награда за успехе са 19 година

Када су крајем прошле године у Боксерском савезу Србије додељивана признања, нису заборавили Нину. С обзиром на то да због суспензије није наступала у 2016. години, добила је плакету „за изузетне резултате у досадашњој спортској каријери“.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар