Ljepotica u ringu: Nina (19) iz Smedereva vicešampionka svijeta u boksu!

Nina Pavlović (19) ima, za jednu mladu i lepu devojku, prilično neobičnu pasiju - voli da se bije! Naravno, u ringu, ne na ulici.

Ostali sportovi 21.01.2017 | 15:45
Ljepotica u ringu: Nina (19) iz Smedereva vicešampionka svijeta u boksu!
To joj i ide od ruke - ne samo da je proglašena za najbolju mladu bokserku Srbije već je stigla i do vicešampionskih titula u Evropi i svetu.

- To su titule u kik-boksu iz 2014. i 2015. godine, prošlu godinu sam praktično pauzirala. Morala sam da se odlučim između klasičnog i kik-boksa, takvi su bili propisi da ne može oba. Potpisala sam da ću se baviti samo boksom, ipak je to olimpijski sport, a želja svakog sportiste je učešće na jednom takvom takmičenju. A dobila sam i suspenziju jer se ispostavilo da sam imala više mečeva nego što je dozvoljeno. Tako mi je propala godina u kojoj je trebalo da pređem u seniore i da napravim verovatno najveće uspehe u karijeri - objašnjava Nina.

I ovaj višak mečeva, sam po sebi, svedoči o Ninoj strasti. U međuvremenu, dok je bila suspendovana, promenila se regulativa, sad ponovo može i jedno i drugo. Nema sumnje da će se potruditi da nadoknadi propušteno zbog rigidnih propisa.

Nina kaže da jedva čeka nove megdane sa rivalkama. Kad je čovek sretne na ulici i pogleda, a sigurno je mnogi zagledaju, poslednje što mu padne na pamet je da se ova mlada dama bavi boksom. Bez šminke i visokih potpetica, u ringu, sasvim je druga priča, tu proradi adrenalin i jedino što joj je na pameti, priznaje, jeste kako da zada udarac. Naravno, i da ga ne primi. Kaže i da je nije strah da će je neka od suparnica “nagrditi”, kroz smeh odgovara da je uglavnom ona ta koja bije.

Ima li dečka? Ima. Njega ne bije, smeje se, ali...

- Udaram samo u ringu, mada ga nekad onako, samo podsetim s kim ima posla - kaže kroz smeh.

Nina nastupa u disciplini lou-kik, što bi se po naški reklo - tamo gde je dozvoljeno udaranje nisko, nogama i po nogama. Ni to nije neko čudo, s obzirom na to da joj je prva ljubav bio fudbal. I fudbal je kao mlađa, kaže, trenirala, ali je morala da izabere. Odlučila se za boks i kik-boks i očigledno nije pogrešila.

Druga u Evropi i na svetu, ali ne i prva u selu. Nina nije uspela prošlog leta da se upiše na DIF, što joj je bila želja. Sama priznaje da je bila naivna, nije potegla veze u Savezu ili reprezentaciji, niti je priložila titulama nakićen CV, mislila je da će biti dovoljna prezentacija i to što je napomenula da se desetak godina aktivno bavi sportom. Zbog toga je i na ovom planu, neplanirano, pauzirala godinu dana, čeka sledeći upisni rok.

- Sad ću biti pametnija, a pored DIF-a konkurisaću i na Policijskoj akademiji - otkriva svoje planove Nina.

Nagrada za uspehe sa 19 godina

Kada su krajem prošle godine u Bokserskom savezu Srbije dodeljivana priznanja, nisu zaboravili Ninu. S obzirom na to da zbog suspenzije nije nastupala u 2016. godini, dobila je plaketu „za izuzetne rezultate u dosadašnjoj sportskoj karijeri“.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar