Ентони: Ако желе да одем...

Суперстар Њујорк Никса реаговао је на критике које је изнео блиски пријатељ председника те франшизе, Фила Џексона.

Кошарка 21.01.2017 | 12:15
Ентони: Ако желе да одем...
Њујорк Никси у понедељак су доживели 11. пораз у последњих 13 утакмица и покварили скор на 18-24, чиме су знатно умањили шансе да се после четири године поново пласирају у плеј-оф.

Колумниста и писац Чарли Розен тим поводом је написао коментар, у коме је као главног кривца за тренутну кризу означио највећу звезду тима, Кармела Ентонија.

У делу текста који се тиче троструког олимпијског шампиона, Розен је написао да се ускоро 33-годишњи Ентони све мање труди у одбрани, како би сачувао енергију за напад, где својом склоношћу према игри "1 на 1" ускраћује екипи квалитетнија решења.

Такође је истакнуто да његових поена нема када су најпотребнији - у четвртим четвртинама.

Била би то само још једна "регуларна" критика, каквима је изложен сваки лидер чијем тиму не иде, да Чарли Розен није блиски пријатељ и бивши помоћник председника Никса, Фила Џексона!

Популарни Мело и његови људи брзо су "сабрали два и два" и закључили да је Џексон вероватно имао утицаја на тврдње објављене на сајту "Фанрагспортс".

"Ако мисле да је време да одем из Њујорка, онда мислим да би требало да разговарамо о томе. Ако желе да причају са мном, могу то да ураде сваког дана. Не желим да се јавно препуцавамо на било који начин".

Новинарка ЕСПН Рамона Шелбурн објавила је да ће се Ентони и Џексон наћи за истим столом "у наредних неколико дана".

Кармело Ентони, који је "трејдом" доведен из Денвера пре шест година, ове сезоне бележи 22 поена и шест скокова по утакмици.

Његов уговор са Никсима садржи клаузулу по којој франшиза не може да га "трејдује", тако да би практично могао да бира где ће наставити каријеру (Розен пише да би пристао да оде само у Кливленд или у Лос Анђелес Клиперсе). То је повластица какву је у новијој историји НБА лиге уживало само још неколико играча, између осталих Коби Брајант, Кевин Гарнет и Дирк Новицки.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар