Entoni: Ako žele da odem...

Superstar Njujork Niksa reagovao je na kritike koje je izneo bliski prijatelj predsednika te franšize, Fila Džeksona.

Košarka 21.01.2017 | 12:15
Entoni: Ako žele da odem...
Njujork Niksi u ponedeljak su doživeli 11. poraz u poslednjih 13 utakmica i pokvarili skor na 18-24, čime su znatno umanjili šanse da se posle četiri godine ponovo plasiraju u plej-of.

Kolumnista i pisac Čarli Rozen tim povodom je napisao komentar, u kome je kao glavnog krivca za trenutnu krizu označio najveću zvezdu tima, Karmela Entonija.

U delu teksta koji se tiče trostrukog olimpijskog šampiona, Rozen je napisao da se uskoro 33-godišnji Entoni sve manje trudi u odbrani, kako bi sačuvao energiju za napad, gde svojom sklonošću prema igri "1 na 1" uskraćuje ekipi kvalitetnija rešenja.

Takođe je istaknuto da njegovih poena nema kada su najpotrebniji - u četvrtim četvrtinama.

Bila bi to samo još jedna "regularna" kritika, kakvima je izložen svaki lider čijem timu ne ide, da Čarli Rozen nije bliski prijatelj i bivši pomoćnik predsednika Niksa, Fila Džeksona!

Popularni Melo i njegovi ljudi brzo su "sabrali dva i dva" i zaključili da je Džekson verovatno imao uticaja na tvrdnje objavljene na sajtu "Fanragsports".

"Ako misle da je vreme da odem iz Njujorka, onda mislim da bi trebalo da razgovaramo o tome. Ako žele da pričaju sa mnom, mogu to da urade svakog dana. Ne želim da se javno prepucavamo na bilo koji način".

Novinarka ESPN Ramona Šelburn objavila je da će se Entoni i Džekson naći za istim stolom "u narednih nekoliko dana".

Karmelo Entoni, koji je "trejdom" doveden iz Denvera pre šest godina, ove sezone beleži 22 poena i šest skokova po utakmici.

Njegov ugovor sa Niksima sadrži klauzulu po kojoj franšiza ne može da ga "trejduje", tako da bi praktično mogao da bira gde će nastaviti karijeru (Rozen piše da bi pristao da ode samo u Klivlend ili u Los Anđeles Kliperse). To je povlastica kakvu je u novijoj istoriji NBA lige uživalo samo još nekoliko igrača, između ostalih Kobi Brajant, Kevin Garnet i Dirk Novicki.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar