АО - Ђоковић: Тепих из 80-их? Нисам упућен у то...

Вердаско је био љут због подлоге, Ђоковић сматра да је све било у реду.

Тенис 17.01.2017 | 16:45
АО - Ђоковић: Тепих из 80-их? Нисам упућен у то...
"Невероватно, ово је било као када се осамдесетих играло у дворани на тепиху – пребрзо је и лопта не одскаче равномерно на свим деловима терена. Никада у животу нисам толико пута ударио лоптицу рамом из форхенда", рекао је љутито Фернандо Вердаско после пораза од Новака Ђоковића у првом колу Аустралијан опена, а преноси "Спортклуб".

"Једноставно нисам могао да се навикнем, а све је постајало још теже када је Новак почео равно да удара лоптицу, поготово бекхендом. Када је тако, на оваквом терену нисам у стању ништа да урадим", прокоментарисао је Шпанац.

Када је дошао његов ред на конференцију за медије, бранилац титуле Ђоковић рекао је...

"Нисам баш упућен у терене из 80-их година, на тепиху у дворани. Поштујем свачије мишљење, али мислим да подлога није била толико лоша. Што се неравномерних одскока тиче, нисам приметио ниједан", прокоментарисао је Ђоковић, који ће се у другом колу састати са старом муштеријом.

Ђоковић је резултатом 6:1, 7:6 (7:4), 6:2 победио Вердаска против којег сада има скор 10:4.

"Осећао сам да могу овде да направим добар резултат и зато ми је криво што нисам имао среће са жребом. Шта год да сам покушао да урадим, Новак је проналазио невероватан одговор, ’убијао’ ме је паралелама. Имао сам неке шансе у другом сету, али ми их је он одузео", додао је Вердаско, којем најбољи резултат у Мелбурну остаје легендарно полуфинале 2009. са Рафаелом Надалом.

Најбољи резултат у Мелбурну Вердаско је остварио 2009. године, када је у легендарном полуфиналу изгубио од Рафаела Надала.

За разлику од леворуког Шпанца, Ђоковић је шест пута освојио "Ози опен" из шест финала.

"Био сам превише пасиван у другом сету и изгубио сам ритам приликом сервиса. Нисам желео да му дозволим да 'закорачи' у терне, а то се догодило. Цео други сет је био рулет и знао сам све време да је то кључни део меча, тако да нисам желео да му дозволим да се размаше како зна...", прокоментарисао је светски "Број 2".

Ђоковић је додао и да му је непријатан жреб на старту турнира помогао у озбиљности када су припреме у питању, утолико више што су њих двојица пре две недеље у Дохи одиграли невероватан меч у полуфиналу у којем је Србин морао да спашава пет меч лопти у тај-брејку другог сета и потом се ушуња у финале у којем је победио (1) Ендија Мареја и одбранио прву од четири титуле на путу до старта сезоне на шљаци, средином априла.

"Тежак ривал у првом колу натерао ме је да турниру приђем веома озбиљно са високим интензитетом од старта", рекао је Ђоковић, који ће на терен у четвртак.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар