AO - Đoković: Tepih iz 80-ih? Nisam upućen u to...

Verdasko je bio ljut zbog podloge, Đoković smatra da je sve bilo u redu.

Tenis 17.01.2017 | 16:45
AO - Đoković: Tepih iz 80-ih? Nisam upućen u to...
"Neverovatno, ovo je bilo kao kada se osamdesetih igralo u dvorani na tepihu – prebrzo je i lopta ne odskače ravnomerno na svim delovima terena. Nikada u životu nisam toliko puta udario lopticu ramom iz forhenda", rekao je ljutito Fernando Verdasko posle poraza od Novaka Đokovića u prvom kolu Australijan opena, a prenosi "Sportklub".

"Jednostavno nisam mogao da se naviknem, a sve je postajalo još teže kada je Novak počeo ravno da udara lopticu, pogotovo bekhendom. Kada je tako, na ovakvom terenu nisam u stanju ništa da uradim", prokomentarisao je Španac.

Kada je došao njegov red na konferenciju za medije, branilac titule Đoković rekao je...

"Nisam baš upućen u terene iz 80-ih godina, na tepihu u dvorani. Poštujem svačije mišljenje, ali mislim da podloga nije bila toliko loša. Što se neravnomernih odskoka tiče, nisam primetio nijedan", prokomentarisao je Đoković, koji će se u drugom kolu sastati sa starom mušterijom.

Đoković je rezultatom 6:1, 7:6 (7:4), 6:2 pobedio Verdaska protiv kojeg sada ima skor 10:4.

"Osećao sam da mogu ovde da napravim dobar rezultat i zato mi je krivo što nisam imao sreće sa žrebom. Šta god da sam pokušao da uradim, Novak je pronalazio neverovatan odgovor, ’ubijao’ me je paralelama. Imao sam neke šanse u drugom setu, ali mi ih je on oduzeo", dodao je Verdasko, kojem najbolji rezultat u Melburnu ostaje legendarno polufinale 2009. sa Rafaelom Nadalom.

Najbolji rezultat u Melburnu Verdasko je ostvario 2009. godine, kada je u legendarnom polufinalu izgubio od Rafaela Nadala.

Za razliku od levorukog Španca, Đoković je šest puta osvojio "Ozi open" iz šest finala.

"Bio sam previše pasivan u drugom setu i izgubio sam ritam prilikom servisa. Nisam želeo da mu dozvolim da 'zakorači' u terne, a to se dogodilo. Ceo drugi set je bio rulet i znao sam sve vreme da je to ključni deo meča, tako da nisam želeo da mu dozvolim da se razmaše kako zna...", prokomentarisao je svetski "Broj 2".

Đoković je dodao i da mu je neprijatan žreb na startu turnira pomogao u ozbiljnosti kada su pripreme u pitanju, utoliko više što su njih dvojica pre dve nedelje u Dohi odigrali neverovatan meč u polufinalu u kojem je Srbin morao da spašava pet meč lopti u taj-brejku drugog seta i potom se ušunja u finale u kojem je pobedio (1) Endija Mareja i odbranio prvu od četiri titule na putu do starta sezone na šljaci, sredinom aprila.

"Težak rival u prvom kolu naterao me je da turniru priđem veoma ozbiljno sa visokim intenzitetom od starta", rekao je Đoković, koji će na teren u četvrtak.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar