Приче преко пуне линије - Дукати има најбољи ГП мотоцикл...!

Алваро Баутиста који ће у Катару постати једини ГП такмичар који се опробао на сва четири мотоцикла верује у склад и моћ Дукатија.

Остали спортови 04.02.2017 | 12:15
Приче преко пуне линије - Дукати има најбољи ГП мотоцикл...!
Човек који је цео свој такмичарски век провео на фабричким, иначе увек и најконкурентнијим мотоциклима, Алваро Баутиста тврди како је Дукати најбоље избалансирао свој мотоцикл за наредну сезону.

“Први пут када сам возио Дуцатијев „гп 16“ било је јако лако управљати машином у поређењу са другим моторима које сам до тада возио. Заиста ми се свиђа карактер тог мотцикла који иде веома глатко. Такође, јако ми се свиђа електроника. Мислим да је то мотор са доста потенцијала“, рекао је Баутиста и додао како је Дукатијеве ГП мотоцикле јако тешко поредити са било чим другим.

„Тешко је поредити га са другим моторима јер се моја спремност мењала током година са порастом искуства. На Сузукију сам учио доста, али, Јапанац има другачији карактер. Мислим да је Хонда најсличнија Дукатију у променама правца“, каже Баутиста и на крају закључује како ће ове сезоне збиља бити густо.

„Ово ће бити јако забавна сезона, са великим променама, поготово на почетку. Возачи ће се прилагођавати својим моторима, сусретати се са проблемима, решавати их у ходу. То су и пнеуматици који су прошле године били одлучујући. Ако можемо искористити максимум из онога што имамо, нема разлога да се не боримо. Биће јако, јако тешко, али ја верујем у свој циљ”, јасан је Баутиста.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар