Priče preko pune linije - Dukati ima najbolji GP motocikl...!

Alvaro Bautista koji će u Kataru postati jedini GP takmičar koji se oprobao na sva četiri motocikla veruje u sklad i moć Dukatija.

Ostali sportovi 04.02.2017 | 12:15
Priče preko pune linije - Dukati ima najbolji GP motocikl...!
Čovek koji je ceo svoj takmičarski vek proveo na fabričkim, inače uvek i najkonkurentnijim motociklima, Alvaro Bautista tvrdi kako je Dukati najbolje izbalansirao svoj motocikl za narednu sezonu.

“Prvi put kada sam vozio Ducatijev „gp 16“ bilo je jako lako upravljati mašinom u poređenju sa drugim motorima koje sam do tada vozio. Zaista mi se sviđa karakter tog motcikla koji ide veoma glatko. Takođe, jako mi se sviđa elektronika. Mislim da je to motor sa dosta potencijala“, rekao je Bautista i dodao kako je Dukatijeve GP motocikle jako teško porediti sa bilo čim drugim.

„Teško je porediti ga sa drugim motorima jer se moja spremnost menjala tokom godina sa porastom iskustva. Na Suzukiju sam učio dosta, ali, Japanac ima drugačiji karakter. Mislim da je Honda najsličnija Dukatiju u promenama pravca“, kaže Bautista i na kraju zaključuje kako će ove sezone zbilja biti gusto.

„Ovo će biti jako zabavna sezona, sa velikim promenama, pogotovo na početku. Vozači će se prilagođavati svojim motorima, susretati se sa problemima, rešavati ih u hodu. To su i pneumatici koji su prošle godine bili odlučujući. Ako možemo iskoristiti maksimum iz onoga što imamo, nema razloga da se ne borimo. Biće jako, jako teško, ali ja verujem u svoj cilj”, jasan je Bautista.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar