Упознајте нову, прву породицу САД

Будућа америчка прва породица блиско је повезан клан селебритија навикнут на медијску пажњу, с банковним рачуном какав просјечни Американац тешко може замислити и у најлуђим сновима.

Свијет 17.01.2017 | 11:19
Упознајте нову, прву породицу САД
Ово су најближи и најбитнији људи 45. америчког предсједника:

Меланија:

Рођена у Словенији као Меланија Кнавс, трећа супруга Доналда Трампа постала је америчка држављанка 2006. и прва је 'страна' америчка прва дама након Енглескиње Луиз Адамс, супруге шестог предсједника Џона Квинсија Адамса (1825.-1829.).

Бивша манекенка која говори пет језика, Меланија се ријетко појављује у јавности, али је стала уз Трумпа када је испливао снимак његовог вулгарног хвалисања у 'освајању' жена.

Супротно традицији, неће се одмах преселити у Бијелу кућу него остати у Њујорку док њихов десетогодишњи син Барон не заврши школску годину.

Није познато какву ће јавну улогу преузети, иако је обећала да ће бити "традиционална прва дама, попут Џеки Кенеди" и заузимати се против злостављања на интернету и помагати сиромашним женама.

Медији су је исмијавали када је откривено да је на републиканској конвенцији у јулу плагирала дијелове говора Мишел Обама, другима се није свидјело што се током манекенске каријере сликала обнажена, а неки су се и питали је ли прво вријеме по доласку у Америку радила илегално.

Њена се популарност засад ни изблиза не може поредити с мегапопуларном актуелном првом дамом.

Иванка:

Трампова 35-годишња кћерка Иванка сели се у Вашингтон што сугерише да Америка може очекивати активну прву кћерку, истакнуту предузетницу, мајку троје дјеце и љубимицу будућег предсједника.

Није најављено да ће имати неку формалну улогу, али је њен супруг Џеред именован предсједниковим посебним савјетником.

Пар ће зато луксузни стан у њујоршкој Парк Авенији замијенити смјештајем у помодној четврти Калорама у америчкој пријестолници.

Претпоставља се да ће Иванка преузети дио борбе за племените циљеве каквима се иначе баве прве даме. Током кампање залагала се за приступачнију бригу за дјецу запослених мајки и изједначавање плата жена и мушкараца, што су агенде које традиционално заговара Демократска странка.

Често је при руци оцу, али су медији критиковали њену присутност на састанку будућег предсједника и јапанског премијера те због њеног пословног царства пропитују могући сукоб интереса.

Лијепа и увијек дотјерана, шармантна и интелигентна с дипломом угледног пословног факултета Вартона, Иванка Трамп задужена је за његовање јавног имиџа и обављивање блиставих фотографија прве породице на Инстаграму на којем има 2,1 милиона пратилаца.

Џеред Кушнер:

Иванкин супруг, богати 36-годишњи трговац некретнинама дјечачког лица, доживио је метеорски политички успон именовањем за посебног савјетника у пунчевој Бијелој кући.

Унук је ортодоксног Јевреја који је преживио холокауст и син њујоршког мултимилијардера.

Познаваоци кажу да на Трампа има благотворан утицај тако што га смирује. Иако долази из демократске породице, тврде да је он био 'мозак' Трампове предсједничке кампање.

Дискретан и непоколебљиво лојалан, пунца је бранио од оптужби за расизам и антисемитизам. И у његовом случају јавља се забринутост за могући сукоб интереса и непотизам, али Кушнерови адвокати кажу да ће он своје пословање ускладити са савезним законом.

Дон млађи и Ерик:

Два Трампова старија сина службено остају у Њујорку и преузимају вођење породичног пословног царства.

Технички, о послу не би смјели разговарати с оцем, али Трамп засад није објавио да ће се потпуно макнути из бизниса. Дона млађег (39) отац описује као свог најбољег пријатеља. Он је, као и кћер Иванка, завршио пословни факултет Вартон.

Ериц је шест година млађи и понешто је у другом плану у односу на старијег брата. Браћа су изазвала контроверзе хвалисањем о својим ловачким постигнућима и фотографијама с убијеним животињама током посјета Зимбабвеу.

Обојица су се, заједно са супругама Ванесом и Лауром, истицали у Трамповој предсједничкој кампањи.

Тифани и Барон Тифани (23):

Трампова је кћерка из другог његовог брака. Наводно је названа према златари Тифани, која се налази одмах поред Трампова небодера.

Дипломирала је на суниверзитету у Пенсилванији и објавила музички сингл "Лике а Бирд" 2011. Пјесма је на YоуТубеу преслушана милион пута.

Најмлађи син, Барон:

Десетогодишњак је и живи и иде у школу у Њујорку.

Клуб бивших жена:

Трамп је први двапут разведени предсједник. Прва супруга Ивана (67) бивша је чешка манекенка, данас предузетница која пола времена живи у Њујорку, а пола у Европи.

Мајка је његово троје најстарије дјеце, али им је развод 1992. био буран и пунио је таблоиде.

Један од разлога за то била је и чињеница да је Трамп везу с будућом другом супругом Марлом Мејплс (53) почео док је с првом још био у браку.

Вјенчали су се 1993. и развели шест година послије. Данас живи у Калифорнији.

Извор: Агенције
Фото: АФП

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

честитам

17.01.2017 14:55

Срећно, предсједниче!

ОДГОВОРИТЕ