Upoznajte novu, prvu porodicu SAD

Buduća američka prva porodica blisko je povezan klan selebritija naviknut na medijsku pažnju, s bankovnim računom kakav prosječni Amerikanac teško može zamisliti i u najluđim snovima.

Svijet 17.01.2017 | 11:19
Upoznajte novu, prvu porodicu SAD
Ovo su najbliži i najbitniji ljudi 45. američkog predsjednika:

Melanija:

Rođena u Sloveniji kao Melanija Knavs, treća supruga Donalda Trampa postala je američka državljanka 2006. i prva je 'strana' američka prva dama nakon Engleskinje Luiz Adams, supruge šestog predsjednika Džona Kvinsija Adamsa (1825.-1829.).

Bivša manekenka koja govori pet jezika, Melanija se rijetko pojavljuje u javnosti, ali je stala uz Trumpa kada je isplivao snimak njegovog vulgarnog hvalisanja u 'osvajanju' žena.

Suprotno tradiciji, neće se odmah preseliti u Bijelu kuću nego ostati u Njujorku dok njihov desetogodišnji sin Baron ne završi školsku godinu.

Nije poznato kakvu će javnu ulogu preuzeti, iako je obećala da će biti "tradicionalna prva dama, poput Džeki Kenedi" i zauzimati se protiv zlostavljanja na internetu i pomagati siromašnim ženama.

Mediji su je ismijavali kada je otkriveno da je na republikanskoj konvenciji u julu plagirala dijelove govora Mišel Obama, drugima se nije svidjelo što se tokom manekenske karijere slikala obnažena, a neki su se i pitali je li prvo vrijeme po dolasku u Ameriku radila ilegalno.

Njena se popularnost zasad ni izbliza ne može porediti s megapopularnom aktuelnom prvom damom.

Ivanka:

Trampova 35-godišnja kćerka Ivanka seli se u Vašington što sugeriše da Amerika može očekivati aktivnu prvu kćerku, istaknutu preduzetnicu, majku troje djece i ljubimicu budućeg predsjednika.

Nije najavljeno da će imati neku formalnu ulogu, ali je njen suprug Džered imenovan predsjednikovim posebnim savjetnikom.

Par će zato luksuzni stan u njujorškoj Park Aveniji zamijeniti smještajem u pomodnoj četvrti Kalorama u američkoj prijestolnici.

Pretpostavlja se da će Ivanka preuzeti dio borbe za plemenite ciljeve kakvima se inače bave prve dame. Tokom kampanje zalagala se za pristupačniju brigu za djecu zaposlenih majki i izjednačavanje plata žena i muškaraca, što su agende koje tradicionalno zagovara Demokratska stranka.

Često je pri ruci ocu, ali su mediji kritikovali njenu prisutnost na sastanku budućeg predsjednika i japanskog premijera te zbog njenog poslovnog carstva propituju mogući sukob interesa.

Lijepa i uvijek dotjerana, šarmantna i inteligentna s diplomom uglednog poslovnog fakulteta Vartona, Ivanka Tramp zadužena je za njegovanje javnog imidža i obavljivanje blistavih fotografija prve porodice na Instagramu na kojem ima 2,1 miliona pratilaca.

Džered Kušner:

Ivankin suprug, bogati 36-godišnji trgovac nekretninama dječačkog lica, doživio je meteorski politički uspon imenovanjem za posebnog savjetnika u punčevoj Bijeloj kući.

Unuk je ortodoksnog Jevreja koji je preživio holokaust i sin njujorškog multimilijardera.

Poznavaoci kažu da na Trampa ima blagotvoran uticaj tako što ga smiruje. Iako dolazi iz demokratske porodice, tvrde da je on bio 'mozak' Trampove predsjedničke kampanje.

Diskretan i nepokolebljivo lojalan, punca je branio od optužbi za rasizam i antisemitizam. I u njegovom slučaju javlja se zabrinutost za mogući sukob interesa i nepotizam, ali Kušnerovi advokati kažu da će on svoje poslovanje uskladiti sa saveznim zakonom.

Don mlađi i Erik:

Dva Trampova starija sina službeno ostaju u Njujorku i preuzimaju vođenje porodičnog poslovnog carstva.

Tehnički, o poslu ne bi smjeli razgovarati s ocem, ali Tramp zasad nije objavio da će se potpuno maknuti iz biznisa. Dona mlađeg (39) otac opisuje kao svog najboljeg prijatelja. On je, kao i kćer Ivanka, završio poslovni fakultet Varton.

Eric je šest godina mlađi i ponešto je u drugom planu u odnosu na starijeg brata. Braća su izazvala kontroverze hvalisanjem o svojim lovačkim postignućima i fotografijama s ubijenim životinjama tokom posjeta Zimbabveu.

Obojica su se, zajedno sa suprugama Vanesom i Laurom, isticali u Trampovoj predsjedničkoj kampanji.

Tifani i Baron Tifani (23):

Trampova je kćerka iz drugog njegovog braka. Navodno je nazvana prema zlatari Tifani, koja se nalazi odmah pored Trampova nebodera.

Diplomirala je na suniverzitetu u Pensilvaniji i objavila muzički singl "Like a Bird" 2011. Pjesma je na YouTubeu preslušana milion puta.

Najmlađi sin, Baron:

Desetogodišnjak je i živi i ide u školu u Njujorku.

Klub bivših žena:

Tramp je prvi dvaput razvedeni predsjednik. Prva supruga Ivana (67) bivša je češka manekenka, danas preduzetnica koja pola vremena živi u Njujorku, a pola u Evropi.

Majka je njegovo troje najstarije djece, ali im je razvod 1992. bio buran i punio je tabloide.

Jedan od razloga za to bila je i činjenica da je Tramp vezu s budućom drugom suprugom Marlom Mejpls (53) počeo dok je s prvom još bio u braku.

Vjenčali su se 1993. i razveli šest godina poslije. Danas živi u Kaliforniji.

Izvor: Agencije
Foto: AFP

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

čestitam

17.01.2017 15:55

Srećno, predsjedniče!

ODGOVORITE